4 x loggos
formgren white
formgren white

Joe Formgren - omvänd biografi

Här berättar jag med några rader om mig som person, vad jag gör och kanske även varför jag gör det. För att underlätta arbetet vill jag på en gång poängtera att det är en mycket snuttifierad story som för enkelhetens skull berättas baklänges!

I mån av tid och inspiration kommer jag naturligtvis att komplettera berättelsen med personer och händelser som haft betydelse för mig genom åren.

​2020-talet

2023-05-29. En kul födelsedagspresent är att vi nu börjat smyglansera en helt ny tjänst för talande bilder som heter Pixelvoice. Här ser ni ett exempel som är lite extra kul med anledning av att jag blev intervjuad i P4 Gävleborg då jag varit upphovsmakare till The Boppers senaste singel Keep on Boppin´. Testa gärna tjänsten kostnadsfritt själva och hör av er om ni också vill använda er av världens enklaste presentationsystem.
PS. Vill ni höra hela intervjun på ca 5 minuter i ett sträck så klickar ni på "Autoplay". På knappen längst ut till höger kan ni öppna upp bilden i fullscreen.
PS2. Jag kommer över tid att byta ut en del av de nedanstående bilderna så att det blir lite mer berättelser där också.
PS3. Kul att även GD uppmärksammade min "nya" men korta karriär som låtskrivare, se png alt. pdf.

 

2022-09-26. Jag är både stolt och glad över att ha fått gästa nystartade Gävle Business-podden. Om jag hade några visdomar att dela med mig av? Det får du och andra bedöma. Tack Anders Rönngren och Linnea Larsson för förtroendet. Länk här >>

Anders Rönngren, Joe Formgren och Linnea Larsson på Gävle Business-podden.

2022-09-09. Fantastiskt fint minne när vi med mamma Kerstin Hålldin och en stor del av släkten firade hennes 80-årskalas ett par år försenat i gemytliga Fuengirola, Spanien september 2022. Se litet filmcollage med extra kul personlig nyhet här >>

Med mamma Kerstin Hålldin och en riktigt stor del av släkten firade tillsammans hennes 80-årskalas ett par år försenat i gemytliga Fuengirola, Spanien september 2022.

2022-05-29. Så är man då konverterad till version 6.0. Släkt och vänner förgyllde dagen på ett fantastiskt fint sätt.
Inser och värderar verkligen att jag är en lyckligt lottad man. Se litet filmcollage här >>


2022-05-28. Dagen innan jag konverterade till version 6.0. Kanske inte lika stark som tidigare men förhoppningsvis lite smartare och mer erfaren än någonsin. Nåväl, ett fantastiskt firande med släkt och vänner gör att jag fylld av tillförsikt och en viss nyfikenhet ser fram emot det kommande decenniet. Invigningen av Galleriet då? Jo, det blev lyckat. Läs artikeln här >>

Jessie och Joe öppnar Galleri Formgren

2022-05-20. Då börjar det snart bli dags att fylla fullvuxen. Undrar f.ö. om man blir det någon gång? Jag har i alla fall gjort en kraftsamling tillsammans med syster Jessie så har vi skapat ett galleri med pappa Leifs tavlor hemma i min ateljé och kontor i Valbo. Läs mer i artikeln här >>

Joe Formgren håller föredrag för Sveriges fotterapeuter.

2022-04-08. Kul att hålla föredrag om marknadsföring för Sveriges fotterapeuter som samlades på Gasklockorna i Gävle. Läs artikel här >>

2022-01-18. Året har börjat mycket bra, inte minst gällande ytterligare strategiskt arbete tillsammans med mina närmaste kunder. Dessutom ett par riktigt spännande projekt, av riksintresse, som jag hoppas kunna berätta mer om i en mycket nära framtid. Även en kul idé med pappa Leifs återstående samling av tavlor.

2021-12-20. Efter att ha drivit Gävles festlokal och mötesplats Templet i centrala Gävle i 11 år så lämnar jag och kollegor över stafettpinnen till Eritreanska Ortodoxa Kyrkan. De kommer att fortsätta att driva verksamheten som tidigare med bl.a. uthyrning av festlokaler Det har varit många både roliga och lärande år där jag träffat mängder med glada och trevliga människor från både när och fjärran. Jag vill här verkligen passa platt tacka för alla goda möten och samarbeten jag haft med så många härliga människor genom åren. Läs artikel här.

Nya ägare på Templet i Gävle

2021-03-18. Ny hemsida åt Radio Nattsudd där Svante Grundberg var en av programledarna som startades 2017. Nu återstartad som webbradiostation av rockaren Micke Finell. Skruva upp volymen och rocka på här https://nattsudd.tv

Radio Nattsudd

2021-01-14. Ny hemsida ute för mitt eget bolag Joe Formgren Reklam. Riktigt kul och enkelt att administrera på Yodo CMS - Sveriges i särklass bästa och enklaste verktyg att skapa och underhålla hemsidor på.

2020-11-09. Testad positiv för Covid-19. Attans skitvirus. Ja, vi var för många som inte insåg allvaret och några av oss blev smittade under flytten av gymet. Tack och lov ingen av oss allvarligt. Tankarna går naturligtvis till alla som på något sätt drabbats betydligt värre. Hoppas verkligen vi får bukt på den här pandemin under det kommande året.

2020-10-31. Gävle Kraftsportklubb flyttar till nya lokaler på Sörby Urfjäll. Samlingsbilden är tagen en av de sista dagarna i de gamla lokalerna. Mängder av medlemmar stäler upp och hjälper till. Jag och sonen David ansvarar för att både gamla och nya tavlor kommer på hedersamma platser i det nya gymet.

GKK 2020

2010-talet

2019-02-03. I mitten av februari kommer Gästriklands största digitala kommersiella bildskärm att monteras ovanför entrén till ICA Maxi i Hemlingby, Gävle. Skärmen blir mer än 40 kvadratmeter stor och placeras strategiskt mitt ovanför hela huvudentrén med exponering mot en av regionens i särklass mest välbesökta handelsplatser. Ett bra komplement för våra kunder i Gestrike Media för att nå sina målgrupper.

Joe och ICA-Maxiskylten i Gävle. Gästrikland största reklamplats.

2018-10-24. Vi breddar vår produktportfölj i Gestrike Media genom att inleda ett samarbete med Gävles mest lokala radiostation Radio Gävle som sänder på 102,7 mhz. De håller till i Folkets Hus i kvartet bakom vårt Tempel. Läs artikel här.

 

2018-04-07. Vilken stjärnsmäll. Idag är vår familj och släkt så förvivlat ledsna och sorgsna då vår kära Susanne "Tussen" Tjernell-Formgren har somnat in alldeles för tidigt. Världens snällaste och starkaste "styvmor" någonsin! Vila i frid "Suma" - du kommer för alltid att finnas med oss. Hälsa pappa Leif, broder Magnus och alla de andra vi saknar där ovan så kämpar jag, syster Jessie och resten av släkten vidare i vår vandring här på klotet.

Tussen tränar och pappa Leif Formgren med nyfödda Jessie.

2018-04-05. Oj vad tiden rullar på. Vi har nyligen lanserat två nya nationella tjänster som heter presstjanst.se och svenskwebbservice.se - klicka på länkarna så kan ni läsa mer om dem. En annan kul sak var att jag i samband med den årliga UF-mässan blev utsett till Årets Rådgivare. Mycket kul och hedrande, läs mer på länken här.

Joe Formgren blev Årets Rådgivare.

Desto tråkigare vara det att mista en av mina stora ungdomsidoler Jerry Williams som gick bort nyligen. I mitten av 90-talet startade vi restaurang Heartbreak Hotel i Gävle tillsammans med honom och de två senaste gångerna han uppträdde i Gävle så tränade vi tillsammans med Matte Lagerwall från The Boppers på Gävle Kraftsportklubb. Äldre Heartbreak-historia här.

Jerry Williams tränade med Joe Formgren och Matte Lagerwall från The Boppers på Gävle Kraftsortklubb.

2017-06-01. Sommaren nalkas och det är fin och god balans på alla verksamheter. Vi har precis börjat på med sommarnumret av Gestrike Magasinet och på Precis har vi nyligen lanserat hemsidor åt bl.a Seniorporten.se - sveriges bästa vänsida för pensionärer, www.Hanna-World.se - Miss World Sweden 2017 med Sveriges snyggaste hemsida samt att det nu är full fart på Boppers.se då de glada rockrävarna firar 40-årsjubileum i parkerna.

Precis lanserar Yodo 3.0

2016-03-23. På vår kommunikationsbyrå Precis Reklam lanserar vi den nya publiceringsplattformen Yodo 3.0. Målsättningen är att det skall vara Sveriges smartaste och mest lättanvända CMS (Content Management System). Hemsidorna är responsiva och optimerade för både läsplattor och smartphones. Användarna kan sedan enkelt koppla på moduler som bl.a Intranät, Nyhetsbrev och en Displaymodul som gör att de kan visa sina budskap från hemsida på vilka storbildsskärmar de vill = "digital signage". Ett komplett verksamhetsstöd med andra ord.

Annika Wiberg arrangerar Bröllopsmässan i Templet tillsammans med Joe Formgren.

2015-02-08. Fantastiskt trevligt och härlig stämning på Bal- & Bröllopsmässan som arrangerades hos oss på Templet i Gävle. Läs artikeln här.

2014-12-18: Fick förtroendeuppdraget att vara moderator när Svenskt Näringsliv skulle utse länets mest företagsamma person 2014. Extra kul att ceremonien skedde i våra lokaler i Templet i Gävle. Läs artikel här.

2014-09-29: Slutfört Handelskammarens "Vidareutbildning för styrelseledamöter och styrelseordförande" med legendenen Raoul Hasselgren. Rekommenderas varmt då den var mycket givande och intressant om ordföranden, styrelsen, ägarstyrning och direktiv m.m med flera kunniga och engagerade deltagare.

2014-09-17: En av årets höjdare, effect+kryssningen blev verkligen lyckad. Läs artikel i Företagsbladet här.

effectkryssningen 2014

2014-03-15: Glädjande nu förutom att vårsolen lyser vackert är att vårt engagemang i affärsnätverket effect plus+ känns riktigt bra. effec+dagen nyligen blev den mest lyckade någonsin och året är redan fyllt med massor av spännande aktiviteter. Med på bilden är Nalle Rydstrand och huvudtalaren Paolo Roberto.

effectdagen 2014

2014-01-26: Nya numret av det Nya Gestrike Magasinet ute. Med ett nytt smart miljövänligt format i storlek som en läsplatt kan vi nu erbjuda Sveriges lägsta annonspriser - i alla fall räknat till upplaga.

2013-01-01: Nytt år med nya möjligheter.

2012-06-02: 50-årsfest på Templet. Inte ett öga torrt. Så mycket värme, glädje och en del tårar. Kan bara konstatera att jag är en mycket lyckligt lottad man.

Tussen, Kerstin, Joe, åsa och Ingela i förgrunden.

Jag firade bl.a med de tjejer/kvinnor som betytt mest för mig i livet. Fr.v "styvmor" Tussen, mamma Kerstin, pappas andra fru Åsa och min Ingela i förgrunden.

2012-05-29: 50 år! Oj, vad fort det gått, men vad mycket kul innehåll. Firade med min familj i Marbella. Elina SorriArbetarbladet gjorde en sammanfattning av dagsläget på ett sätt som jag uppskattade mycket. Läs här.

2012-05-15: Hemma från Svenskt Näringslivs inspirerande Framtidsmöte för 1000 företagare i Stockholm. Det kan ni läsa om här.

2012-05-10: Har nu även hittat en kul och bra form för öppna företagsutbilningar som förmiddagspass. "Pressreleaser" är en av mina personliga favoriter ur utbildningsprogrammet. Vi genomför dem oftast i våra egna lokaler i Templet.

Upskattade utbildningar i pressreleaser med Joe Formgren i Templet, Gävle.

2012-05-01: Verksamheterna fungerar bra och nya spännande medarbetare på väg in i organisationerna. Min äldsta blir myndig och jag själv fyller riktigt jämnt om några veckor. Visst är livet spännande

2011-11-26: Utbildningar i marknadsföring blir mer och mer efterfrågat. Nu har vi tagit fram ett fyra dagars program av miniutbildningar.

2011-11-22: Äntligen klara med Källarvalvet i Templet. Målsättningen är definitivt att vara en av landets trevligaste samlingslokaler för sällskap på mellan 10 till 30 personer. Kika in här!

2011-09-14: Föreläsning på Thorén Business School. Kul och inspirerande. Verkar som det var ömsesidigt.

Joe Formgren föreläste på Thorén Business School i Gävle.

2011-09-13: Sociala medier kommer starkt. Precis sida läggs ut på Facebook.

2011-08-24: Åter från en spännande och inspirerande resa till Los Angeles. Ta del av den här.

2011-04-15: Mellansvenska Handelskammarens kurs avslutas med provskrivning. Avseende marknadskommunikationen kan jag med nya kunskaper konstatera jag att strategin inte är en ledningsfråga - det är definitivt en styrelsefråga.

2011-03-14: Vidareutbildar mig genom att gå Handelskammarens certifierade utbildning i modernt styrelsearbete. Både nyttigt och intressant med Raoul Hasselgren och externa föreläsare. Motsvaras idag av StyrelseAkademiens "Rätt fokus".

Joe Forgren certifieras i Handelskammarens utbildning i modernt styrelsearbete.

2011-01-29: Vi har bytt arbetsplats och flyttat in i ett alldeles eget "Tempel". Ett jobbigt men fantastiskt spännande år har resulterat att vi nu har Gävles kanske trivsammaste arbetsplats och definitivt en av Sveriges häftigaste samlingslokaler som vi kort och gott kallar Templet. Läs mer här.

2010-02-08: Året börjar både spännande och bra. På Precis har vi full rulle med bl.a att göra hemsidor med det fantastiska webbpubliceringssystemet YoDo. På det personliga planet var det trevligt att få träffa statsminister Fredrik Reinfeldt när han gästade Gävle i en tidig valupptakt. Noterar att jag därmed faktiskt personligen träffat de tre senaste statsministrarna. Carl Bildt på en datamässa i Sollentuna och Göran Persson i Stadshuset i Stockholm. När jag öga mot öga frågade Göran om han kunde lova att förbättra villkoren för företagare om han skulle sitta kvar den kommande mandatperioden svarade han med glimten i ögat - Man skall passa sig för att ge löften som man kanske inte kan hålla!

2000-talet

2009-11-17: Nya tidningskonceptet börjar se dagens ljus. Lite barnsjukdomar men Gestrike Magasinet publicerat med nyhetsdatabasen SvenskPress.se börjar se riktigt bra ut. Att det är hisnande enkelt att använda har ni säkert redan räknat ut.

2009-10-17: Hemma efter en händelserik USA-vistelse, närmare bestämt Las Vegas. Läs resereportaget här.

Joe Formgren träffar Fake-Elvis i Las Vegas.

2009-07-14: Skönt med semester och få ladda batterierna. Vi befann oss på Öland och svängde förbi SollidenKronprinsessan Victorias födelsedag. Helt klart gjorde min nya "Ockelbo T-shirt" från Ockelbo Collection intryck på TV4. Se inslaget här. Läs artikel här.

2009-03-20: Tänk att få se ett av världens bästa fotbollslag och samtidigt träffa ett av Sveriges bästa! Jag gjorde slag i saken genom att besöka Barcelona och se "Barça"på deras legendariska hemmaarena Camp Nou samtidigt som vi hälsade på Gefle IF på träningsläger inför säsongsstarten. Läs hela artikeln i Gestrike Magasinet.

2009-03-06: Från att ha varit en ung reklamare som gjort det mesta inom reklam har jag med kollegor på byrån Precis (reklam och kommunikation) definierat om vår roll till att egentligen bara torgföra en enda tjänst - vi hjälper våra kunder att upprätta en kommunikationsplan. Där vi sedan naturligtvis är behjälpliga med både verktyg, service och reklamproduktion för att de skall kunna öka sina marknadsandelar samt göra fler och bättre affärer. Vi verkar rådgivande, utbildar verksamheter och jag får personligen hålla en del föredrag i ämnet.

2009-02-25: Oj, vilket drag det blev runt Ockelbo genom förlovningen mellan Daniel och Victoria. Media jagade olika infallsvinklar och SVT GävleDala undrade om jag hade några råd till Ockelbo kommun i den frågan (länk saknas).

2009-01-30: Reste till Washington för att ta temperaturen på huvudstaden efter att Barack Obama blivit USA´s president och hälsa på Brynäs (och Valbos) egen stolthet Nicklas Bäckström som gjort stor succé i NHL. Läs reportaget här.

Joe Formgren med Brynäs IF och hälsar på Nicklas Bäckström i Washington.

2008-12-31: Det har varit ett bra, spännande och innehållsrikt år. Vi har varit med och lanserat ett bokningssystem för Sveriges mest lästa tidningar, de lokala hushållsdistribuerade gratistidningarna på webbplatsen, SverigeTotalen.se.
Sannolikt kommer det väl att ta något år innan både mediabyråer och annonsköpare inser att detta är det enda tidningar som inte tappar ett enda exemplar i upplaga och i princip delas ut i varenda hushåll i landet med skyhög läsbarhet.
Äntligen har jag kunnat börja publicera den bok som min pappa Leif Formgren i princip var klar med då han gick bort för tio år sedan. Jag gör det på webben genom det fantastiska publiceringsverktyget YoDo. Jag kommer att komplettera och publicera några nya kapitel varje månad liksaom att komplettera sajten med lite anekdoter, foton och teckningar och målningar förstås. Läs den här.

2008-01-07: Nytt år med nya utmaningar och möjligheter. Noterar att bokningsläget inför året avseende våra tidningar Företagsbladet och Gestrike Magasinet ser riktigt bra ut och dialogen med våra samarbetspartners är mycket god. Vi har under hösten undersökt förutsättningarna att samarbete med andra medier och förutsättningarna för att lansera ett annonsbokningssystem utöver det vanliga ber jag att få återkomma till inom kort.

2007-09-26: Fick det hedersamma uppdraget att vara moderator när Exportrådet skulle hålla seminarium om internationella affärer på Gävle Konserthus. Dert var delvis en ny roll för mig men naturligtvis en spännande utmaning jag inte kunde motstå. Ulf Berghs (vd Exportrådet) avtackning värmde rejält, läs mer här.

Joe Formgren moderator på Konserthuset.

2007-09-17: Jag fick lite lära mig köra sparsamt (Eco-driving) och miljömedvetet. Det var både intressant och nyttigt. Det uppmanar jag glatt att så många som möjligt borde få göra.

2007-08-20: Nyss hemkommen från en fantastisk vecka i USA. Det är 30 år sedan min barndomsidol Elvis Presley gick bort så jag åkte över för att rapportera om Elvisweek 2007. Våra lokaltidningar uppskattade bilderna jag skickade över och rapporterade om detta, se: GD och AB.
Läs min egen artikel om Elvis-veckan för Svenskpress.se här >>

Joe Formgren och Ingela Gustafson vid huset där Elvis föddes i Tupelo, Tennessee.

2007-07-25: Sommaren har så här lång varit riktigt trevlig trots det ganska tråkiga vädret. Viker några regniga timmar med att börja marknadsföra demoversionen av vår nya presstjänst: SvenskPress.se.

2007-06-26: Planerna på en tidig semester grusades då jag en inbjudan att följa med och bevaka en resa där riksdagsmän besöker företagare i Norbotten. Intressant och hedersamt. Klicka här för att ta del av mer om detta.

2007-06: Vi väntar med spänning på vår nya utgåva av boken "Gästriket". Skall vara klar veckan före midsommar. Klicka här för mer info om "Gästriket".

2007-06-10: Största och maffigaste Gestrike Magsinet hitintills (104 sidor) delas ut i alla brevlådor i regionen. Med hjälp av Ockelbo Marknad har den ordinarie upplagan på 86.000 exemplar kunnat utökas till hela 100.000 exemplar och delas även ut i södra Hälsingland. Sannolikt är denna utgåva förutom en av Sveriges största gratistidningar också en av sommarens trevligaste. Att vår region har massor att vara stolta över råder det ingen tvekan om när man tar del av utbudet. Klicka här för mer info om "Gestrike Magasinet".

2007-05: Tidningen Affärer gör "En dag-artikel" med undertecknad. Kul infallsvinkel med folksporten innebandy som bärande tema. Elizabeth Forsmark gjorde ett gott arbete och Håkan Selén tog ett kul bildmaterial även om Ingela tyckte att bilden på henne blev väl stor.
Läs artikeln här.

Joe Formgren blev Årets Företagare i Gävle

2007-03-30: Fredagen den 30 mars arrangerades Eldklotet – Företagargala Gävleborg i Stora Gasklockan och på Högskolan i Gävle. Och jag vinner priset priset som Årets företagare i Gävle kommun 2006! En förvånande, omtumlande och naturligtvis alldeles fantastisk känsla
Läs hur det kändes här.
Läs mer om hela galan här.

2006-12: Reser till Thailand med familjen. Första julen någonsin hemifrån även om det fanns upplåsbara jultomtar och snögubbar mellan palmerna därborta. Reseberättelse här.

Med familjen i Thailand.

2006-06: Vi släpper boken "Gästriket 2006" till alla hotellrum i regionen och många hade förhandsbeställt egna exemplar som gåvor till kunder och personal. Positiv respons borgar för att vi sannolikt får anledning att återkomma.

2005-05-12: Reser med Handelskammaren och fotograf P-E Jäderberg till Kina. Att fullfölja resan visade sig vara rätt beslut trots att jag var mycket missmodig innan. Reseberättelse här.

2005-05-03: Min bror Magnus förolyckas i dykolycka i Norge. Nattsvart sorg och ett gigantiskt tomrum.

2002-08: Jag blir delägare i företaget Precis Repro, beläget på Hattmakargatan 17 i centrala Gävle, som hjälper till att producera våra tidningar. Vi börjar göra om det till en renodlad reklambyrå och ändrar sedan namnet till Precis Reklam. Mycket kul med engagerade kollegor och medarbetare. Niklas Wiklund, Stefan Wennberg och Håkan Persson är arbetskamrater jag uppskattar mycket och som har betytt mycket för den vidare resan. Jag måste här även nämna mästerfotografen P-E Jäderberg som jag samarbetat flitigt med sedan tidigt 90-tal och som på senare år även blivit en god ambassadör för reklambyrån.

2002: Gratismagasinet Gestrike Magasinet delas ut i Gästrikland och Älvkarleby kommun. Responsen har varit god vid presentationen av projektet och vi har fått med många bra partners redan från början.

2001: Jag och Ingela har nu startat företaget Gestrike Media AB. I första hand för administrationen av våra tidningar men det kan ju även dyka upp andra affärsidéer inom området.

1990-talet

1999-09-23: Vår andra son (tredje barnet) Marcus föds. Lyckan är återigen stor!

1998-12-30: Pappa Leif går bort på sin 62:a födelsedag till följd av hjärstillestånd. Fruktansvärt. Som att mista en del av sig själv. Livet blir bra mycket tommare utan en av sina förebilder och motpoler. Ta hand om och hedra era föräldrar - tids nog är det försent.

1997-08: Vi flyttar till eget hus i Valbo. De små behöver gräsmatta och jag vill ha lugn och ro. Ett rejält kontor i källaren ger maximala möjligheter att jobba mycket och närhelst. Här slipper jag oväntade besök till skillnad mot exponeringen på Näringen med tusentals passerande bilar per dygn.

1997-07: Krögartiden avslutas och jag börjar intressera mig alltmer för internet och möjligheterna att kunna knyta kontakter och samarbetspartners via detta nya kommunikationssätt. Tänk att kunna göra tidningar och bygga en virituell redaktion tillsammans med säljare, skribenter och fotografer - fantastiska möjligheter öppnar sig.

1997-04: En av mina allra bästa vänner omkommer i en trafikolycka. Pär Andersson, vi som glatt oss åt att se våra jämnåriga barn växa upp tillsammans. Tack för alla fina minnen. Detta var min första riktiga smäll då jag insåg att livet inte är något självklart utan tvärtom en gåva man skall vara ödmjuk och tacksam inför. Vid den här tidpunkten hade jag redan mist mina mor- och farföräldrar som jag tyckte mycket om. Skillnaden var dock att de alla fick förhållandevis långa liv.

1996-09: Succé för "Heartbreak"! Full snurr redan från början. Jerry ger järnet på scenen premiärhelgen och vi hade samlat ihop ett bra gäng medarbetare. Hade jag jobbat mycket innan vart det dock än mer nu. Varannan helg, halvtid i veckorna för att samtidigt sköta reklamfirman efter bästa förmåga. Spännande, lärorik men en ganska slitsam tid. Läs historien om Heartbreak här.

Joe och Magnus Formgren öppnade Heartbreak Hotel i Gävle tillsammans med Jerry Williams.

Joe och broder Magnus Formgren tillsammans med Jerry Williams när vi öppnade Heartbreak Hotel i Gävle.

1996-04: Tillsammans med bror Magnus och hans dåvarande fru Annelee Eriksson köper jag och Ingela den gamla anrika nöjeskrogen Wictoria, för tillfället döpt till "Garbo". Vi hade inlett ett samarbete med Baldakinenrestaurangerna och Jerry Williams för att till hösten starta upp den fjärde restaurangen med namnet "Heartbreak Hotel" i Sverige.

1996-01-11: Vår första son (andra barnet) David föds. Fantastiskt känns som ett understatement. Jag inser att jag är en lyckligt lottad man.

1994-06-14: Vårt första barn Joanna föds! Akut kejsarsnitt. Omtumlande och helt fantastiskt. Förvirrad försökte jag sätta fotskydden på händerna när det var dags att äntligen få komma in och krama om den nyfödda.

1994-04: Gör en mindre comeback som styrkelyftare. Placerar mig som tvåa i tungvikt på den första officella SM-tävlingen i bänkpress. Blev sannolikt inspirerad av att träna med Roger Sandström från Forsbacka som vid den tidpunkten vägde 175 kg och något år därpå placerade sig som trea på VM i supertungvikt. Att tyngdlyftaren Anders Bergström härjar vilt i samma lokaler och trissar på har säkert också en viss betydelse.

Joe med Sirpa och Roger Sandström.

Joe med de andra silvermedaljörerna från GKK, Sirpa och Roger Sandström.

1993-05-08: Jag får en till syster! Pappa och "Tussen" har fått en dotter som döps till Jessie - skitkul!
Jag och Magnus håller på och hjälper kompisen Uffe Clerkeborn att flytta när vi får det glada beskedet och dammar upp till BB för att hälsa på. En bestört sköterska gör ansatser att stoppa oss när hon ser två svettiga, skäggiga män i 30-årsåldern kliver in på den lekfulla avdelningen.
– Bara syskon får komma in här, säger hon barskt!
– Vi ÄR syskon, svarar vi samstämt
– Ja, men bara syskon till barnet..., hör vi henne konfunderat kommentera vår vidare inmarsch.

Pappa, jag och nyfödda Jessie.

1991-07: Ingela och jag är på semester i Florida. I receptionen på "svenskmotellet" sitter det varje morgon en nykopierad A4 med aktuella svenska nyheter. Gissa om vi blev glada när det stod att Sverige fått en världsmästarinna i styrkelyft. Strongt jobbat "Tussen". Även av pappa Leif som, då förbundet inte hade råd att skicka någon svensk representant ända till New Dehli i Indien, krutade ihop två sponsortavlor, Ockelbo samt Gävle, och lade sin vana trogen ut beställningar på ett flertal företag i regionen. Stödet var stort och bägge upplagorna tog slut så det räckte till biljetter och hotell och blev nog en bra investering även för dem som köpte en numrerad serigrafi. Både pappa och "Tussen" var f.ö. evigt tacksamma till er som var med och gjorde detta möjligt.

1980-talet

1989-10-19: Nattsamling på Folkparken i Gävle. Livesändning via satellit från Atlantic City. En rätt dåligt tränad "Lillen" Eklund möter Tim Witherspoon i tungvikstboxning. Antiklimax då Anders blir utslagen i första ronden. Det gjorde riktigt ont - även för oss alla som var där. Matchen kom som vanligt med mycket kort varsel och Eklund reste bokstavligen över på vinst eller förlust. Till historien om en av Sveriges största och framgångsrikaste boxare genom tiderna hör att Anders avslutade faktiskt karriären i maj året därpå genom att besegra amerikanen Garing Lane på poäng i Köpenhamn.

1989-03: Följer med "Lillen" Eklund och co till Reno, Nevada i jakten på att få till en "tung" boxningsmatch. Boxningspromotorn Olof Johansson lyckas trolla in Anders med kort varsel på en gala i Reno där han får möta Phil Brown i en match om titel "Amerikans mästare". Det är vansinnigt spännande och jag får förtroendet att sköta spotthinken vid ringside. Matchen går full tid, tolv ronder, och Anders vinner på poäng. Tyvärr var inte svensk media med i svängarna så det fick inget större genomslag i pressen. Vi hade dock mycket trevligt och för min del avslutades resan på bästa tänkbara sätt då jag kunde boka om min biljett och på hemvägen mellanlanda i Memphis och tillbringa ett par dagar på Graceland, Sun Studios och andra legendariska platser Elvis-vänner världen runt vallfärdar till.

Joe Formgren i första ateljén på Magasinsgatan 5 i Gävle.

1989-01: Nu är det dags att kasta loss. Registrerar enskild firma för att börja veva igång varumärket "Joe Formgren Reklam". Hyr förmånligt in mig hos Per och Maria Lindholm (senare Dahlqvist igen) som driver SDR (Svensk Direkt Reklam). I hyran ingår en sprillan ny Macintosch utrustad med en 12 tums svartvit skärm och den imponerande prestandan av 2 mb ram och en hårddisk som rymde det tiodubbla. Framtiden var här och jag skapade fantastiska svartvita flygbladsoriginal som sedan printades i lagom stor upplaga för de lokala handlarna. Platsen var 3:e Magasinsgatan 5, några år senare mest känt som den ökända nattklubben "Piraya". Då hade jag dock för länge sedan flyttat vidare till gamla Vattenledningsverket, längst ut på Näringen i Gävle.

Min första Mac

1988-12-12: "Lillen" Eklund sänker den okände amerikanen Rick Kellar med en magpumpare i tredje ronden i Helsingfors. Vi hade tränat hårt med skivstång och Anders hade ökat från 100 kg i bänkpress till 150 kg men ett års frånvaro i proffsringen och detta motstånd var väl ingen riktig värdemätare och den svenska pressen var inte allt för imponerade.

1988-10: Ingela och jag slår våra påsar ihop och flyttar in på Staketgatan 21 B i centrala Gävle. Bo-88 har genererat ett nybygge i det gamla Pix-kvarteret och vi flyttar in i en fyra på hundra kvadratmeter och lever livets glada dagar med behändigt gångavstånd till stadens centrala "vattenhål".

Anders Lillen Eklund och Joe Formgren tränar.

1987-10: Läser att en av mina lokala idoler Anders "Lillen" Eklund skall fortsätta boxas efter att åkt på ytterligare en förlust om EM-titeln i tungviktsboxning. Jag ringer hans gamle rådgivare Arne Åkerwall och framför synpunkter på att det Anders behöver mer muskler och styrka om det skall finnas något mer för honom att göra i en boxningsring. Det tog inte lång stund så ringde Arne tillbaka och sa att Anders tyckte det lät kanon.

1986-05: Kontorsmässa i Gävle. Får se en makalös manick med ett "äpple" på. En liten grå plastlåda med bildskärm och tangentbord. Nu behövde man inte "gnuggisar" längre. Här skrev man in bokstäverna och ut kom de på papper genom en skrivare. fantasiskt! En sån ville jag ha - men inte min arbetsgivare vid den här tidpunkten - surt sa räven!

1986-01: Har tränat styrkelyft de senaste åren och tagit ett par distriktsrekord. Surnade dock till lite när jag missade SM-kvalgränsen på 755 kg med endast ett par centimeter i det sista marklyftet på distriksmästerskapen i källaren på Stenebergsskolan.

Distriktsmästare i styrkelyft.

1985-10: Avancerar i dörrvaktskarriären. Legendariska Blå Grottan behövde förstärkning. Flera roliga år följde där jag hjälpte Lill-Janne och Tommy Flybring att hålla ställningarna i dörren och senare även ett vakande öga på "garderoben". Leffe Nyblom, "Clacke", "Clercen" och min barndomskompis Pär Andersson är bara några av alla som jag delar många roliga minnen med.

1985-06: Min första sommar med Ingela (Gustafson). Kärleken spirade och jag konstaterar glatt och lyckligt att hon än idag är min livskamrat, kollega och en fantastisk mor till våra tre underbara barn. Pappa Leif har skilt sig från Åsa och träffat en ny tjej (yngre än mig!) från Valbo. Hon heter Susanne Tjernell och han har börjat träna henne i konsten att lyfta skivstång - han kallar henne för "Tussen".

1984-10: Extraknäck som dörrvakt. Inneligan från Flanör i Gävle hade köpt ett par krogar i Söderhamn. Med gott självförtroende och lite nyfiken på det "ljuva livet" ägnades ett par dagar i veckan åt att åka 15 mil för att tampas med överförfriskade hälsingar.

1983-08: Reklam, reklam och ännu fler reklamfirmor. Blicken fastnade på den största och finaste annonsen i telefonkatalogen: Molins Reklam. Jag ringer och får snart till ett snabbt möte med bröderna Gunnar och Anders Molin. Efter en genomgång av deras trevliga lokaler i Industrihuset Vävaren i Strömsbro, Gävle frågar de mig om jag tror mig kunna sköta den gigantiska reprokamera de hade i källaren och för övrigt serva produktionen med originalarbeten av alla möjliga slag. Inte en chans, svarade jag, men jag kommer att lära mig - fort!
Ett halvår senare hade jag ansvaret gentemot tre avdelningar och fick tidigt lära mig att "never miss a deadline".

1983-06: Ekonomin i botten. Finns väl ingen som normalt ej heller är konstintresserad som handlar väggprydnader inför sommaren. Trots god hjälp av bror Magnus som kavlat upp ärmarna på finskjortan efter sin muck så förmådde vi inte sälja många tavlor under den varma försommaren. När sedan motorn i rasade på den ganska fina Forden jag köpt av legendariske bilhandlare (ärlige) Eilert i Sandviken började det bli dags att ta en riktig funderare på vad jag skulle göra när jag blev stor. Till Eilerts försvar skall dock sägas att han hjälpte mig ta fram en bättre begagnad motor till ett helt ok pris.

1982-09: Säljer pappa Leif tavlor! Åker runt i städer i mellansverige och lägger ut verken till påseende tillsammans med ett beställningsformulär. En vecka senare tittade man förbi och om lyckan stod en bi så hade ett antal beställningar gjorts. Vinstdelning med far och hösten och tidig vinter var mycket inkomstbringande. Jag övade även upp visa färdigheter avseende sälj- och argumentationsteknik då alla arbetsplatser med automatik inte kunde förlika sig med tanken att samtidigt vara utställningslokal.

1982-05: Tävlar för sista gången i bodybuilding (3:a juniorer Norrland) en vecka före muck. Skönt att lumparlivet tog slut även om det varit en hel del kul under tiden. Bandyfantomen (numera eventexpert) Stefan Åsbrink, Tom Widorson (Alfaskop, Furuviksparken) och Leif Carlsson (senare Syntronic) är några av de som låg inne samtidigt vilka jag har god kontakt med även på senare år. Noterar även att många av de befäl vi hade gjorde framgångsrika karriärer efter nedläggningen av regementet som skedde några år senare.

Flinande rekryt Formgren, tvåa från vänster andra raden nerifrån. Till vänster om mig vapendragaren och gruppbefälskollegan Leif Carlsson.

1981-08: Inryckning på regementet I 14 i Gävle. Gruppbefälsutbildning i augusti och september innan resten av årskamraterna rycker in oktober. Samåker en del med bl.a Staffan Ingelsson (storebror till orienteringsbröderna) från Ockelbo och barndomskamraten Gent Jansson som vi plockar upp i Sandviken. Kul att träffa nya människor men jag kände mig aldrig bekväm i det hiarkiska lumparlivet.

1981-06: Utexaminerad dekoratör redo att ta sig an vuxenlivet på allvar. Utbildningen jag avslutat hade då bytt namn till Reklam- och Dekoratörsskolan (Idag Medialinjen). Revanschen var stor och jag tog stolt emot stipendium för bra betyg och goda studieresultat - lite skillnad mot den indirekta avvisningen två år tidigare. Hade fått min första riktiga flickvän i Lisa Jonsson som gick tilsammans med brorsan Magnus klassen under på dekoratörslinjen.

1980-08: Träna skivstång med Mr USA och Mr International Joe Nazario, spela basket med Lou "Hulken" Ferrigno och träffa Arnold Schwarzenegger ett flertal gånger är ett äventyr som egentligen kräver en egen berättelse. Hela den svenska byggareliten var här vid samma tidpunkt och vi sprang på Uffe Bengtsson, Hoa-Hoa Dalgren och Andreas Cahling m.fl både på gymen och ute på stan. Denna resa inser jag långt efteråt betydde mycket för min framtida utveckling.

Världseliten inom bodybuilding utanför Golds Gym sommaren 1980.

Världseliten inom bodybuilding samlade utanför Golds Gym sommaren 1980 för en legendarisk fotografering.

USA-semester tillsammans med Mr International Joe Nazario.

USA-semester tillsammans med Mr International Joe Nazario.

1980-06: Sommaren 1980 arbetar jag som färghandlarbiträde på Ockelbo Färghandel beläget vid torget i centrala Ockelbo. Målet var ett enda - i slutet av sommaren skall jag tillsammans med de några år äldre träningskamraterna Björn Östberg och Ulf Lindberg åka över till Santa Monica, Kalifornien, USA och träna bodybuilding med de riktigt stora killarna på Golds- och World Gym.

1980-04: Tävlar i bodybuildning för första gången. Blir Norrlandsmästare för juniorer, mest beroende på att det inte var någon mer med i min klass. Populäre byggarprofilen Uffe Bengtsson är speaker, en kille svimmar, sannolikt av utmattning och undernäring, när vi står i lineupen. Uffe konstaterar sakligt när han bärs ut från scenen: – Byggning är en hård sport! Ett kul minne är att utanför lokalerna träffade jag för första gången en trevlig och lite blyg Jerry Williams på sin MC som även han var mycket intresserad av byggning vid den här tidpunkten.

1970-talet

1979-08: DekoratörsskolanBorgarskolan. Jag hade genom en klok arbetsförmedlare ("Nalle" ge mig ditt namn) fått plats på en av den tidens populäraste linjer, trots att mina betyg egentligen inte räckte till. Det var en tvåårig gymnasieutbildning som börjat inrikta sig mot reklam och hantverket runt detta i stället för som tidigare bara handtexta skyltar och göra dekorationer i skyltfönster. Skolan införskaffade en reprokamera och jag var helt såld. Gnuggade texter, ritade logotyper och tillbringade timmar i det åtråvärda mörkrummet. Min kanske bästa kompis från barndomen, Björn Larsson, började efter några veckor i samma klass - vi hade mycket kul.

1978-09: Jag upptäcker skivstången! Från att de senaste åren hängt på "Fiket" (Lindströms Konditori) varenda dag i veckan, så många timmar som möjligt, var vi nu några glada själar som upptäckte glädjen med att växa fort och bli stor och stark när de sena pubertetshormonerna i rask takt förändrade både kroppsbyggnad och hårväxt! Kenneth Forsling, Bo-Kenneth "Bokis" Back, Sten Åström och Pär Andersson är några av själsfränderna från ungdomsåren som delade intresset för muskler, alkohol (i vissa fall omfattande mängder) sant intresset för tjejer så klart.

1978-09: Beredskapsarbete på skogsforskningsstation i Jädraås. Jag plockar barr och får sedan åka och mäta energiskog (säljskog) i hela Gästrikland tillsammans med en av dåtidens allra främsta Amazon-trimmare, Lennart Krantz. Det var en kul tid då Lennart, som var några år äldre, kunde lära ut det mesta om både bilar, brudar, bärs och bra musik - Creedence var hans stora favoriter.

1978-06: Avslutar ekonomistudierna på Borgarskolan två år tidigare än beräknat på inrådan av klassföreståndaren. Lite lätt vilsen i pannkakan och fundersam över framtiden.

1978-05-02: Jag får en till syster! Linda Åstrand är född. Mamma och Ingemar, som jag nu både accepterar och uppskattar, strålar av lycka och jag gläds med dem och själv av att få ytterligare ett syskon. Mamma, Magnus och Kajsa har tidigare under året flyttat upp till Ingemar medan jag ville bo närmare "draget" på samhället och därmed flyttade "hem" till Dunderbergsgården där pappa Leif bodde kvar med Åsa.

1977-08-09: Börjat 3-årig ekonomisk linjeBorgarskolan i Gävle. Katastrof genom att jag är helt omotiverad, skoltrött, ett år yngre och ett huvud kortare än alla mina klasskamrater - inklusive tjejerna! Lite spännande var det dock att bo i Gävle under veckorna där jag hyrde en liten lägenhet. Rektor var Hartwig Hermansson, en god vän till min pappa, som ledde in honom på vägen till teckningslärare. Den anrika skolans motto var: Well begun, half i done! Jag fixade inte en bra början, den gången...

1977-08-16: Elvis är död! Fick de ofattbara och tragiska uppgifterna på telefon. Ville inte tro att det var sant. Insåg det bistra faktumet när jag sitter på min blå Push Dakota och ser löpsedlarna sättas upp på Frippes (Fribergs Kiosk) i Ockelbo. Klumpen växer i halsen och tårarna börjar rinna. Min stora idol gick bort alldeles för tidigt till följd av brustet hjärta och för dåligt leverne. Men hans musik och minne lever för alltid vidare som en av den moderna historiens allra största ikoner och stilbildare - Long live the King!

1977-06: Går ut grundskolan med rätt skrala betyg. Omogen och skoltrött, mest treor samt en femma i teckning som sticker ut.

1975: Mamma Kerstin träffar ny kille, Ingemar Åstrand, hemmansägare från Sjulsbo, Mo i norra Ockelbo. Oj, oj han får det inte lätt. Som nybliven tonåring visar man gärna sitt allra sämsta betende vad det gäller nya bekantskaper i familjekretsen. Farsan träffar den tjej som kom att bli hans andra fru, Åsa Hansson. Henne accepterade jag lättare då hon dels inte var så många år äldre än jag samt att jag fick hennes Elvis-skivor. Schysst va?

1974: Morsan och farsan skiljer sig. Uuurk, inte kul att bli skiljsmässobarn. Tuff period som gör ont att gå igenom. Vi barn flyttar med mamma till hyresområdet Stenhuggaren i norra samället för att ett par år senare flytta till ett litet hus på Granstigen 9 i Gäveränge. Där var det lite roligare och bekanskapskretsen bestod av en skara ynglingar med rätt kula smeknamn. Vad sägs om: "Nuppe", "Fjåtte" och "Vezo"? "Gummi-Erik" fick nog i ärlighetens namn sitt epitet lite senare.

1973-01: Aloha from Hawaii på TV. Mamma hade varnat mig: – Joe, tänk på att Elvis är äldre nu och kanske inte lika bra som du hoppas och tror. Jag laddade i veckor före och var spänd av förväntan. Ut på scenen kommer han med de största polisonger jag någonsin sett och en krage på karatedräkten som räckte ända upp till öronen. "Burning love" och "I´m so lonsome I could cry"! Med en jättelik örn på ryggen och ringar på varje finger tar Elvis i så att både svetten och tårarna rinner. När han lämnar scenen med kungakronan i handen var jag naturligtvis helt såld - ingen kommer någonsin att göra det bättre!

1972: Ung man med gitarr på den svartvita TV´n. Elvis Presleys andra långfilm från 1957 tog mig med storm. Visst gillade jag vilda västern och riddarfilmer men detta var den coolaste snubbe jag någonsin sett.

Familjen Formgren samlade i ateljén på Dunderbergsgården i Ockelbo i början av 70-talet.

1960-talet

1969-08: Hela familjen reser bort ett halvår genom England, Spanien och Marocko. De gifte sig i Casablanca 1959 och ville nu återvända 10 år senare. Mamma och pappa målar tavlor och tecknar till tidningarna samt hjälper oss med de läxor vi har med oss eftersom vi fått "ledigt" från skolan. Ett stort äventyr med höjdpunkter som att stanna och palla vindruvor i den mörka natten samt att jaga ödlor på spanska stränder.

1967-05-07: Min syster Kajsa föds. Yippi - jag och Magnus får en liten krabat vi med glädje kan utsätta för massor av hyss och bus.

1965-05: Vi flyttar till Ockelbo. Dunderbergsgården i södra Säbyggeby ett par kilometer norr om centrum blir nu centralpunkten i mitt liv för lång tid framöver.

1964-02-05: Jag får en brorsa! Magnus föds och jag får en kompis för livet.

Nyfödd Joe med mamma Kertsin och pappa Leif Formgren.

1962-05-29: Undertecknad ser dagen ljus på Gävle BB. Som förstfödde till konstnärsparet Leif och Kerstin Formgren (mamma idag med flicknamnet Hålldin). Vi bor på Sörbygatan i Gävle och mina föräldrar hyr en ateljé på gamla Brynäs. Pappa arbetar vid den här tidpunkten även som teckningslärare på Borgarskolan i Gävle.

Joe Formgren - omvänd biografi

Här berättar jag med några rader om mig som person, vad jag gör och kanske även varför jag gör det. För att underlätta arbetet vill jag på en gång poängtera att det är en mycket snuttifierad story som för enkelhetens skull berättas baklänges!

I mån av tid och inspiration kommer jag naturligtvis att komplettera berättelsen med personer och händelser som haft betydelse för mig genom åren.

​2020-talet

Joe version 6.0 firar med släkt och vänner.

2022-05-28. Dagen innan jag konverterade till version 6.0. Kanske inte lika stark som tidigare men förhoppningsvis lite smartare och mer erfaren än någonsin. Nåväl, ett fantastiskt firande med släkt och vänner gör att jag fylld av tillförsikt och en viss nyfikenhet ser fram emot det kommande decenniet. Invigningen av Galleriet då? Jo, det blev lyckat. Läs artikeln här >>

Jessie och Joe öppnar Galleri Formgren

2022-05-20. Då börjar det snart bli dags att fylla fullvuxen. Undrar f.ö. om man blir det någon gång? Jag har i alla fall gjort en kraftsamling tillsammans med syster Jessie så har vi skapat ett galleri med pappa Leifs tavlor hemma i min ateljé och kontor i Valbo. Läs mer i artikeln här >>

Joe Formgren förklarar skillnaden på reklam och marknadsföring.

2022-04-08. Kul att hålla föredrag om marknadsföring för Sveriges fotterapeuter som samlades på Gasklockorna i Gävle. Läs artikel här >>

2022-01-18. Året har börjat mycket bra, inte minst gällande ytterligare strategiskt arbete tillsammans med mina närmaste kunder. Dessutom ett par riktigt spännande projekt, av riksintresse, som jag hoppas kunna berätta mer om i en mycket nära framtid. Även en kul idé med pappa Leifs återstående samling av tavlor.

2021-12-20. Efter att ha drivit Gävles festlokal och mötesplats Templet i centrala Gävle i 11 år så lämnar jag och kollegor över stafettpinnen till Eritreanska Ortodoxa Kyrkan. De kommer att fortsätta att driva verksamheten som tidigare med bl.a. uthyrning av festlokaler Det har varit många både roliga och lärande år där jag träffat mängder med glada och trevliga människor från både när och fjärran. Jag vill här verkligen passa platt tacka för alla goda möten och samarbeten jag haft med så många härliga människor genom åren. Läs artikel här.

Nya ägare på Templet i Gävle

2021-03-18. Ny hemsida åt Radio Nattsudd där Svante Grundberg var en av programledarna som startades 2017. Nu återstartad som webbradiostation av rockaren Micke Finell. Skruva upp volymen och rocka på här https://nattsudd.tv

Radio Nattsudd

2021-01-14. Ny hemsida ute för mitt eget bolag Joe Formgren Reklam. Riktigt kul och enkelt att administrera på Yodo CMS - Sveriges i särklass bästa och enklaste verktyg att skapa och underhålla hemsidor på.

2020-11-09. Testad positiv för Covid-19. Attans skitvirus. Ja, vi var för många som inte insåg allvaret och några av oss blev smittade under flytten av gymet. Tack och lov ingen av oss allvarligt. Tankarna går naturligtvis till alla som på något sätt drabbats betydligt värre. Hoppas verkligen vi får bukt på den här pandemin under det kommande året.

2020-10-31. Gävle Kraftsportklubb flyttar till nya lokaler på Sörby Urfjäll. Samlingsbilden är tagen en av de sista dagarna i de gamla lokalerna. Mängder av medlemmar stäler upp och hjälper till. Jag och sonen David ansvarar för att både gamla och nya tavlor kommer på hedersamma platser i det nya gymet.

GKK 2020

2010-talet

2019-02-03. I mitten av februari kommer Gästriklands största digitala kommersiella bildskärm att monteras ovanför entrén till ICA Maxi i Hemlingby, Gävle. Skärmen blir mer än 40 kvadratmeter stor och placeras strategiskt mitt ovanför hela huvudentrén med exponering mot en av regionens i särklass mest välbesökta handelsplatser. Ett bra komplement för våra kunder i Gestrike Media för att nå sina målgrupper.

Joe och ICA-Maxiskylten i Gävle. Gästrikland största reklamplats.

2018-10-24. Vi breddar vår produktportfölj i Gestrike Media genom att inleda ett samarbete med Gävles mest lokala radiostation Radio Gävle som sänder på 102,7 mhz. De håller till i Folkets Hus i kvartet bakom vårt Tempel. Läs artikel här.

2018-04-07. Vilken stjärnsmäll. Idag är vår familj och släkt så förvivlat ledsna och sorgsna då vår kära Susanne "Tussen" Tjernell-Formgren har somnat in alldeles för tidigt. Världens snällaste och starkaste "styvmor" någonsin! Vila i frid "Suma" - du kommer för alltid att finnas med oss. Hälsa pappa Leif, broder Magnus och alla de andra vi saknar där ovan så kämpar jag, syster Jessie och resten av släkten vidare i vår vandring här på klotet.

Tussen tränar och pappa Leif Formgren med nyfödda Jessie.

2018-04-05. Oj vad tiden rullar på. Vi har nyligen lanserat två nya nationella tjänster som heter presstjanst.se och svenskwebbservice.se - klicka på länkarna så kan ni läsa mer om dem. En annan kul sak var att jag i samband med den årliga UF-mässan blev utsett till Årets Rådgivare. Mycket kul och hedrande, läs mer på länken här.

Joe Formgren blev Årets Rådgivare.

Desto tråkigare vara det att mista en av mina stora ungdomsidoler Jerry Williams som gick bort nyligen. I mitten av 90-talet startade vi restaurang Heartbreak Hotel i Gävle tillsammans med honom och de två senaste gångerna han uppträdde i Gävle så tränade vi tillsammans med Matte Lagerwall från The Boppers på Gävle Kraftsportklubb. Äldre Heartbreak-historia här.

Jerry Williams tränade med Joe Formgren och Matte Lagerwall från The Boppers på Gävle Kraftsortklubb.

2017-06-01. Sommaren nalkas och det är fin och god balans på alla verksamheter. Vi har precis börjat på med sommarnumret av Gestrike Magasinet och på Precis har vi nyligen lanserat hemsidor åt bl.a Seniorporten.se - sveriges bästa vänsida för pensionärer, www.Hanna-World.se - Miss World Sweden 2017 med Sveriges snyggaste hemsida samt att det nu är full fart på Boppers.se då de glada rockrävarna firar 40-årsjubileum i parkerna.

Precis lanserar Yodo 3.0

2016-03-23. På vår kommunikationsbyrå Precis Reklam lanserar vi den nya publiceringsplattformen Yodo 3.0. Målsättningen är att det skall vara Sveriges smartaste och mest lättanvända CMS (Content Management System). Hemsidorna är responsiva och optimerade för både läsplattor och smartphones. Användarna kan sedan enkelt koppla på moduler som bl.a Intranät, Nyhetsbrev och en Displaymodul som gör att de kan visa sina budskap från hemsida på vilka storbildsskärmar de vill = "digital signage". Ett komplett verksamhetsstöd med andra ord.

Annika Wiberg arrangerar Bröllopsmässan i Templet tillsammans med Joe Formgren.

2015-02-08. Fantastiskt trevligt och härlig stämning på Bal- & Bröllopsmässan som arrangerades hos oss på Templet i Gävle. Läs artikeln här.

2014-12-18: Fick förtroendeuppdraget att vara moderator när Svenskt Näringsliv skulle utse länets mest företagsamma person 2014. Extra kul att ceremonien skedde i våra lokaler i Templet i Gävle. Läs artikel här.

2014-09-29: Slutfört Handelskammarens "Vidareutbildning för styrelseledamöter och styrelseordförande" med legendenen Raoul Hasselgren. Rekommenderas varmt då den var mycket givande och intressant om ordföranden, styrelsen, ägarstyrning och direktiv m.m med flera kunniga och engagerade deltagare.

2014-09-17: En av årets höjdare, effect+kryssningen blev verkligen lyckad. Läs artikel i Företagsbladet här.

effectkryssningen 2014

2014-03-15: Glädjande nu förutom att vårsolen lyser vackert är att vårt engagemang i affärsnätverket effect plus+ känns riktigt bra. effec+dagen nyligen blev den mest lyckade någonsin och året är redan fyllt med massor av spännande aktiviteter. Med på bilden är Nalle Rydstrand och huvudtalaren Paolo Roberto.

effectdagen 2014

2014-01-26: Nya numret av det Nya Gestrike Magasinet ute. Med ett nytt smart miljövänligt format i storlek som en läsplatt kan vi nu erbjuda Sveriges lägsta annonspriser - i alla fall räknat till upplaga.

2013-01-01: Nytt år med nya möjligheter.

2012-06-02: 50-årsfest på Templet. Inte ett öga torrt. Så mycket värme, glädje och en del tårar. Kan bara konstatera att jag är en mycket lyckligt lottad man.

Tussen, Kerstin, Joe, åsa och Ingela i förgrunden.

Jag firade bl.a med de tjejer/kvinnor som betytt mest för mig i livet. Fr.v "styvmor" Tussen, mamma Kerstin, pappas andra fru Åsa och min Ingela i förgrunden.

2012-05-29: 50 år! Oj, vad fort det gått, men vad mycket kul innehåll. Firade med min familj i Marbella. Elina SorriArbetarbladet gjorde en sammanfattning av dagsläget på ett sätt som jag uppskattade mycket. Läs här.

2012-05-15: Hemma från Svenskt Näringslivs inspirerande Framtidsmöte för 1000 företagare i Stockholm. Det kan ni läsa om här.

2012-05-10: Har nu även hittat en kul och bra form för öppna företagsutbilningar som förmiddagspass. "Pressreleaser" är en av mina personliga favoriter ur utbildningsprogrammet. Vi genomför dem oftast i våra egna lokaler i Templet.

Upskattade utbildningar i pressreleaser med Joe Formgren i Templet, Gävle.

2012-05-01: Verksamheterna fungerar bra och nya spännande medarbetare på väg in i organisationerna. Min äldsta blir myndig och jag själv fyller riktigt jämnt om några veckor. Visst är livet spännande

2011-11-26: Utbildningar i marknadsföring blir mer och mer efterfrågat. Nu har vi tagit fram ett fyra dagars program av miniutbildningar.

2011-11-22: Äntligen klara med Källarvalvet i Templet. Målsättningen är definitivt att vara en av landets trevligaste samlingslokaler för sällskap på mellan 10 till 30 personer. Kika in här!

2011-09-14: Föreläsning på Thorén Business School. Kul och inspirerande. Verkar som det var ömsesidigt.

Joe Formgren föreläste på Thorén Business School i Gävle.

2011-09-13: Sociala medier kommer starkt. Precis sida läggs ut på Facebook.

2011-08-24: Åter från en spännande och inspirerande resa till Los Angeles. Ta del av den här.

2011-04-15: Mellansvenska Handelskammarens kurs avslutas med provskrivning. Avseende marknadskommunikationen kan jag med nya kunskaper konstatera jag att strategin inte är en ledningsfråga - det är definitivt en styrelsefråga.

2011-03-14: Vidareutbildar mig genom att gå Handelskammarens certifierade utbildning i modernt styrelsearbete. Både nyttigt och intressant med Raoul Hasselgren och externa föreläsare. Motsvaras idag av StyrelseAkademiens "Rätt fokus".

Joe Forgren certifieras i Handelskammarens utbildning i modernt styrelsearbete.

2011-01-29: Vi har bytt arbetsplats och flyttat in i ett alldeles eget "Tempel". Ett jobbigt men fantastiskt spännande år har resulterat att vi nu har Gävles kanske trivsammaste arbetsplats och definitivt en av Sveriges häftigaste samlingslokaler som vi kort och gott kallar Templet. Läs mer här.

2010-02-08: Året börjar både spännande och bra. På Precis har vi full rulle med bl.a att göra hemsidor med det fantastiska webbpubliceringssystemet YoDo. På det personliga planet var det trevligt att få träffa statsminister Fredrik Reinfeldt när han gästade Gävle i en tidig valupptakt. Noterar att jag därmed faktiskt personligen träffat de tre senaste statsministrarna. Carl Bildt på en datamässa i Sollentuna och Göran Persson i Stadshuset i Stockholm. När jag öga mot öga frågade Göran om han kunde lova att förbättra villkoren för företagare om han skulle sitta kvar den kommande mandatperioden svarade han med glimten i ögat - Man skall passa sig för att ge löften som man kanske inte kan hålla!

2000-talet

2009-11-17: Nya tidningskonceptet börjar se dagens ljus. Lite barnsjukdomar men Gestrike Magasinet publicerat med nyhetsdatabasen SvenskPress.se börjar se riktigt bra ut. Att det är hisnande enkelt att använda har ni säkert redan räknat ut.

2009-10-17: Hemma efter en händelserik USA-vistelse, närmare bestämt Las Vegas. Läs resereportaget här.

Joe Formgren träffar Fake-Elvis i Las Vegas.

2009-07-14: Skönt med semester och få ladda batterierna. Vi befann oss på Öland och svängde förbi SollidenKronprinsessan Victorias födelsedag. Helt klart gjorde min nya "Ockelbo T-shirt" från Ockelbo Collection intryck på TV4. Se inslaget här. Läs artikel här.

2009-03-20: Tänk att få se ett av världens bästa fotbollslag och samtidigt träffa ett av Sveriges bästa! Jag gjorde slag i saken genom att besöka Barcelona och se "Barça"på deras legendariska hemmaarena Camp Nou samtidigt som vi hälsade på Gefle IF på träningsläger inför säsongsstarten. Läs hela artikeln i Gestrike Magasinet.

2009-03-06: Från att ha varit en ung reklamare som gjort det mesta inom reklam har jag med kollegor på byrån Precis (reklam och kommunikation) definierat om vår roll till att egentligen bara torgföra en enda tjänst - vi hjälper våra kunder att upprätta en kommunikationsplan. Där vi sedan naturligtvis är behjälpliga med både verktyg, service och reklamproduktion för att de skall kunna öka sina marknadsandelar samt göra fler och bättre affärer. Vi verkar rådgivande, utbildar verksamheter och jag får personligen hålla en del föredrag i ämnet.

2009-02-25: Oj, vilket drag det blev runt Ockelbo genom förlovningen mellan Daniel och Victoria. Media jagade olika infallsvinklar och SVT GävleDala undrade om jag hade några råd till Ockelbo kommun i den frågan (länk saknas).

2009-01-30: Reste till Washington för att ta temperaturen på huvudstaden efter att Barack Obama blivit USA´s president och hälsa på Brynäs (och Valbos) egen stolthet Nicklas Bäckström som gjort stor succé i NHL. Läs reportaget här.

Joe Formgren med Brynäs IF och hälsar på Nicklas Bäckström i Washington.

2008-12-31: Det har varit ett bra, spännande och innehållsrikt år. Vi har varit med och lanserat ett bokningssystem för Sveriges mest lästa tidningar, de lokala hushållsdistribuerade gratistidningarna på webbplatsen, SverigeTotalen.se.
Sannolikt kommer det väl att ta något år innan både mediabyråer och annonsköpare inser att detta är det enda tidningar som inte tappar ett enda exemplar i upplaga och i princip delas ut i varenda hushåll i landet med skyhög läsbarhet.
Äntligen har jag kunnat börja publicera den bok som min pappa Leif Formgren i princip var klar med då han gick bort för tio år sedan. Jag gör det på webben genom det fantastiska publiceringsverktyget YoDo. Jag kommer att komplettera och publicera några nya kapitel varje månad liksaom att komplettera sajten med lite anekdoter, foton och teckningar och målningar förstås. Läs den här.

2008-01-07: Nytt år med nya utmaningar och möjligheter. Noterar att bokningsläget inför året avseende våra tidningar Företagsbladet och Gestrike Magasinet ser riktigt bra ut och dialogen med våra samarbetspartners är mycket god. Vi har under hösten undersökt förutsättningarna att samarbete med andra medier och förutsättningarna för att lansera ett annonsbokningssystem utöver det vanliga ber jag att få återkomma till inom kort.

2007-09-26: Fick det hedersamma uppdraget att vara moderator när Exportrådet skulle hålla seminarium om internationella affärer på Gävle Konserthus. Dert var delvis en ny roll för mig men naturligtvis en spännande utmaning jag inte kunde motstå. Ulf Berghs (vd Exportrådet) avtackning värmde rejält, läs mer här.

Joe Formgren moderator på Konserthuset.

2007-09-17: Jag fick lite lära mig köra sparsamt (Eco-driving) och miljömedvetet. Det var både intressant och nyttigt. Det uppmanar jag glatt att så många som möjligt borde få göra.

2007-08-20: Nyss hemkommen från en fantastisk vecka i USA. Det är 30 år sedan min barndomsidol Elvis Presley gick bort så jag åkte över för att rapportera om Elvisweek 2007. Våra lokaltidningar uppskattade bilderna jag skickade över och rapporterade om detta, se: GD och AB.

2007-07-25: Sommaren har så här lång varit riktigt trevlig trots det ganska tråkiga vädret. Viker några regniga timmar med att börja marknadsföra demoversionen av vår nya presstjänst: SvenskPress.se.

2007-06-26: Planerna på en tidig semester grusades då jag en inbjudan att följa med och bevaka en resa där riksdagsmän besöker företagare i Norbotten. Intressant och hedersamt. Klicka här för att ta del av mer om detta.

2007-06: Vi väntar med spänning på vår nya utgåva av boken "Gästriket". Skall vara klar veckan före midsommar. Klicka här för mer info om "Gästriket".

2007-06-10: Största och maffigaste Gestrike Magsinet hitintills (104 sidor) delas ut i alla brevlådor i regionen. Med hjälp av Ockelbo Marknad har den ordinarie upplagan på 86.000 exemplar kunnat utökas till hela 100.000 exemplar och delas även ut i södra Hälsingland. Sannolikt är denna utgåva förutom en av Sveriges största gratistidningar också en av sommarens trevligaste. Att vår region har massor att vara stolta över råder det ingen tvekan om när man tar del av utbudet. Klicka här för mer info om "Gestrike Magasinet".

2007-05: Tidningen Affärer gör "En dag-artikel" med undertecknad. Kul infallsvinkel med folksporten innebandy som bärande tema. Elizabeth Forsmark gjorde ett gott arbete och Håkan Selén tog ett kul bildmaterial även om Ingela tyckte att bilden på henne blev väl stor.
Läs artikeln här.

Joe Formgren blev Årets Företagare i Gävle

2007-03-30: Fredagen den 30 mars arrangerades Eldklotet – Företagargala Gävleborg i Stora Gasklockan och på Högskolan i Gävle. Och jag vinner priset priset som Årets företagare i Gävle kommun 2006! En förvånande, omtumlande och naturligtvis alldeles fantastisk känsla
Läs hur det kändes här.
Läs mer om hela galan här.

2006-12: Reser till Thailand med familjen. Första julen någonsin hemifrån även om det fanns upplåsbara jultomtar och snögubbar mellan palmerna därborta. Reseberättelse här.

Med familjen i Thailand.

2006-06: Vi släpper boken "Gästriket 2006" till alla hotellrum i regionen och många hade förhandsbeställt egna exemplar som gåvor till kunder och personal. Positiv respons borgar för att vi sannolikt får anledning att återkomma.

2005-05-12: Reser med Handelskammaren och fotograf P-E Jäderberg till Kina. Att fullfölja resan visade sig vara rätt beslut trots att jag var mycket missmodig innan. Reseberättelse här.

2005-05-03: Min bror Magnus förolyckas i dykolycka i Norge. Nattsvart sorg och ett gigantiskt tomrum.

2002-08: Jag blir delägare i företaget Precis Repro, beläget på Hattmakargatan 17 i centrala Gävle, som hjälper till att producera våra tidningar. Vi börjar göra om det till en renodlad reklambyrå och ändrar sedan namnet till Precis Reklam. Mycket kul med engagerade kollegor och medarbetare. Niklas Wiklund, Stefan Wennberg och Håkan Persson är arbetskamrater jag uppskattar mycket och som har betytt mycket för den vidare resan. Jag måste här även nämna mästerfotografen P-E Jäderberg som jag samarbetat flitigt med sedan tidigt 90-tal och som på senare år även blivit en god ambassadör för reklambyrån.

2002: Gratismagasinet Gestrike Magasinet delas ut i Gästrikland och Älvkarleby kommun. Responsen har varit god vid presentationen av projektet och vi har fått med många bra partners redan från början.

2001: Jag och Ingela har nu startat företaget Gestrike Media AB. I första hand för administrationen av våra tidningar men det kan ju även dyka upp andra affärsidéer inom området.

1990-talet

1999-09-23: Vår andra son (tredje barnet) Marcus föds. Lyckan är återigen stor!

1998-12-30: Pappa Leif går bort på sin 62:a födelsedag till följd av hjärstillestånd. Fruktansvärt. Som att mista en del av sig själv. Livet blir bra mycket tommare utan en av sina förebilder och motpoler. Ta hand om och hedra era föräldrar - tids nog är det försent.

1997-08: Vi flyttar till eget hus i Valbo. De små behöver gräsmatta och jag vill ha lugn och ro. Ett rejält kontor i källaren ger maximala möjligheter att jobba mycket och närhelst. Här slipper jag oväntade besök till skillnad mot exponeringen på Näringen med tusentals passerande bilar per dygn.

1997-07: Krögartiden avslutas och jag börjar intressera mig alltmer för internet och möjligheterna att kunna knyta kontakter och samarbetspartners via detta nya kommunikationssätt. Tänk att kunna göra tidningar och bygga en virituell redaktion tillsammans med säljare, skribenter och fotografer - fantastiska möjligheter öppnar sig.

1997-04: En av mina allra bästa vänner omkommer i en trafikolycka. Pär Andersson, vi som glatt oss åt att se våra jämnåriga barn växa upp tillsammans. Tack för alla fina minnen. Detta var min första riktiga smäll då jag insåg att livet inte är något självklart utan tvärtom en gåva man skall vara ödmjuk och tacksam inför. Vid den här tidpunkten hade jag redan mist mina mor- och farföräldrar som jag tyckte mycket om. Skillnaden var dock att de alla fick förhållandevis långa liv.

1996-09: Succé för "Heartbreak"! Full snurr redan från början. Jerry ger järnet på scenen premiärhelgen och vi hade samlat ihop ett bra gäng medarbetare. Hade jag jobbat mycket innan vart det dock än mer nu. Varannan helg, halvtid i veckorna för att samtidigt sköta reklamfirman efter bästa förmåga. Spännande, lärorik men en ganska slitsam tid. Läs historien om Heartbreak här.

Joe och Magnus Formgren öppnade Heartbreak Hotel i Gävle tillsammans med Jerry Williams.

Joe och broder Magnus Formgren tillsammans med Jerry Williams när vi öppnade Heartbreak Hotel i Gävle.

1996-04: Tillsammans med bror Magnus och hans dåvarande fru Annelee Eriksson köper jag och Ingela den gamla anrika nöjeskrogen Wictoria, för tillfället döpt till "Garbo". Vi hade inlett ett samarbete med Baldakinenrestaurangerna och Jerry Williams för att till hösten starta upp den fjärde restaurangen med namnet "Heartbreak Hotel" i Sverige.

1996-01-11: Vår första son (andra barnet) David föds. Fantastiskt känns som ett understatement. Jag inser att jag är en lyckligt lottad man.

1994-06-14: Vårt första barn Joanna föds! Akut kejsarsnitt. Omtumlande och helt fantastiskt. Förvirrad försökte jag sätta fotskydden på händerna när det var dags att äntligen få komma in och krama om den nyfödda.

1994-04: Gör en mindre comeback som styrkelyftare. Placerar mig som tvåa i tungvikt på den första officella SM-tävlingen i bänkpress. Blev sannolikt inspirerad av att träna med Roger Sandström från Forsbacka som vid den tidpunkten vägde 175 kg och något år därpå placerade sig som trea på VM i supertungvikt. Att tyngdlyftaren Anders Bergström härjar vilt i samma lokaler och trissar på har säkert också en viss betydelse.

Joe med Sirpa och Roger Sandström.

Joe med de andra silvermedaljörerna från GKK, Sirpa och Roger Sandström.

1993-05-08: Jag får en till syster! Pappa och "Tussen" har fått en dotter som döps till Jessie - skitkul!
Jag och Magnus håller på och hjälper kompisen Uffe Clerkeborn att flytta när vi får det glada beskedet och dammar upp till BB för att hälsa på. En bestört sköterska gör ansatser att stoppa oss när hon ser två svettiga, skäggiga män i 30-årsåldern kliver in på den lekfulla avdelningen.
– Bara syskon får komma in här, säger hon barskt!
– Vi ÄR syskon, svarar vi samstämt
– Ja, men bara syskon till barnet..., hör vi henne konfunderat kommentera vår vidare inmarsch.

Pappa, jag och nyfödda Jessie.

1991-07: Ingela och jag är på semester i Florida. I receptionen på "svenskmotellet" sitter det varje morgon en nykopierad A4 med aktuella svenska nyheter. Gissa om vi blev glada när det stod att Sverige fått en världsmästarinna i styrkelyft. Strongt jobbat "Tussen". Även av pappa Leif som, då förbundet inte hade råd att skicka någon svensk representant ända till New Dehli i Indien, krutade ihop två sponsortavlor, Ockelbo samt Gävle, och lade sin vana trogen ut beställningar på ett flertal företag i regionen. Stödet var stort och bägge upplagorna tog slut så det räckte till biljetter och hotell och blev nog en bra investering även för dem som köpte en numrerad serigrafi. Både pappa och "Tussen" var f.ö. evigt tacksamma till er som var med och gjorde detta möjligt.

1980-talet

1989-10-19: Nattsamling på Folkparken i Gävle. Livesändning via satellit från Atlantic City. En rätt dåligt tränad "Lillen" Eklund möter Tim Witherspoon i tungvikstboxning. Antiklimax då Anders blir utslagen i första ronden. Det gjorde riktigt ont - även för oss alla som var där. Matchen kom som vanligt med mycket kort varsel och Eklund reste bokstavligen över på vinst eller förlust. Till historien om en av Sveriges största och framgångsrikaste boxare genom tiderna hör att Anders avslutade faktiskt karriären i maj året därpå genom att besegra amerikanen Garing Lane på poäng i Köpenhamn.

1989-03: Följer med "Lillen" Eklund och co till Reno, Nevada i jakten på att få till en "tung" boxningsmatch. Boxningspromotorn Olof Johansson lyckas trolla in Anders med kort varsel på en gala i Reno där han får möta Phil Brown i en match om titel "Amerikans mästare". Det är vansinnigt spännande och jag får förtroendet att sköta spotthinken vid ringside. Matchen går full tid, tolv ronder, och Anders vinner på poäng. Tyvärr var inte svensk media med i svängarna så det fick inget större genomslag i pressen. Vi hade dock mycket trevligt och för min del avslutades resan på bästa tänkbara sätt då jag kunde boka om min biljett och på hemvägen mellanlanda i Memphis och tillbringa ett par dagar på Graceland, Sun Studios och andra legendariska platser Elvis-vänner världen runt vallfärdar till.

Joe Formgren i första ateljén på Magasinsgatan 5 i Gävle.

1989-01: Nu är det dags att kasta loss. Registrerar enskild firma för att börja veva igång varumärket "Joe Formgren Reklam". Hyr förmånligt in mig hos Per och Maria Lindholm (senare Dahlqvist igen) som driver SDR (Svensk Direkt Reklam). I hyran ingår en sprillan ny Macintosch utrustad med en 12 tums svartvit skärm och den imponerande prestandan av 2 mb ram och en hårddisk som rymde det tiodubbla. Framtiden var här och jag skapade fantastiska svartvita flygbladsoriginal som sedan printades i lagom stor upplaga för de lokala handlarna. Platsen var 3:e Magasinsgatan 5, några år senare mest känt som den ökända nattklubben "Piraya". Då hade jag dock för länge sedan flyttat vidare till gamla Vattenledningsverket, längst ut på Näringen i Gävle.

Min första Mac

1988-12-12: "Lillen" Eklund sänker den okände amerikanen Rick Kellar med en magpumpare i tredje ronden i Helsingfors. Vi hade tränat hårt med skivstång och Anders hade ökat från 100 kg i bänkpress till 150 kg men ett års frånvaro i proffsringen och detta motstånd var väl ingen riktig värdemätare och den svenska pressen var inte allt för imponerade.

1988-10: Ingela och jag slår våra påsar ihop och flyttar in på Staketgatan 21 B i centrala Gävle. Bo-88 har genererat ett nybygge i det gamla Pix-kvarteret och vi flyttar in i en fyra på hundra kvadratmeter och lever livets glada dagar med behändigt gångavstånd till stadens centrala "vattenhål".

Anders Lillen Eklund och Joe Formgren tränar.

1987-10: Läser att en av mina lokala idoler Anders "Lillen" Eklund skall fortsätta boxas efter att åkt på ytterligare en förlust om EM-titeln i tungviktsboxning. Jag ringer hans gamle rådgivare Arne Åkerwall och framför synpunkter på att det Anders behöver mer muskler och styrka om det skall finnas något mer för honom att göra i en boxningsring. Det tog inte lång stund så ringde Arne tillbaka och sa att Anders tyckte det lät kanon.

1986-05: Kontorsmässa i Gävle. Får se en makalös manick med ett "äpple" på. En liten grå plastlåda med bildskärm och tangentbord. Nu behövde man inte "gnuggisar" längre. Här skrev man in bokstäverna och ut kom de på papper genom en skrivare. fantasiskt! En sån ville jag ha - men inte min arbetsgivare vid den här tidpunkten - surt sa räven!

1986-01: Har tränat styrkelyft de senaste åren och tagit ett par distriktsrekord. Surnade dock till lite när jag missade SM-kvalgränsen på 755 kg med endast ett par centimeter i det sista marklyftet på distriksmästerskapen i källaren på Stenebergsskolan.

Distriktsmästare i styrkelyft.

1985-10: Avancerar i dörrvaktskarriären. Legendariska Blå Grottan behövde förstärkning. Flera roliga år följde där jag hjälpte Lill-Janne och Tommy Flybring att hålla ställningarna i dörren och senare även ett vakande öga på "garderoben". Leffe Nyblom, "Clacke", "Clercen" och min barndomskompis Pär Andersson är bara några av alla som jag delar många roliga minnen med.

1985-06: Min första sommar med Ingela (Gustafson). Kärleken spirade och jag konstaterar glatt och lyckligt att hon än idag är min livskamrat, kollega och en fantastisk mor till våra tre underbara barn. Pappa Leif har skilt sig från Åsa och träffat en ny tjej (yngre än mig!) från Valbo. Hon heter Susanne Tjernell och han har börjat träna henne i konsten att lyfta skivstång - han kallar henne för "Tussen".

1984-10: Extraknäck som dörrvakt. Inneligan från Flanör i Gävle hade köpt ett par krogar i Söderhamn. Med gott självförtroende och lite nyfiken på det "ljuva livet" ägnades ett par dagar i veckan åt att åka 15 mil för att tampas med överförfriskade hälsingar.

1983-08: Reklam, reklam och ännu fler reklamfirmor. Blicken fastnade på den största och finaste annonsen i telefonkatalogen: Molins Reklam. Jag ringer och får snart till ett snabbt möte med bröderna Gunnar och Anders Molin. Efter en genomgång av deras trevliga lokaler i Industrihuset Vävaren i Strömsbro, Gävle frågar de mig om jag tror mig kunna sköta den gigantiska reprokamera de hade i källaren och för övrigt serva produktionen med originalarbeten av alla möjliga slag. Inte en chans, svarade jag, men jag kommer att lära mig - fort!
Ett halvår senare hade jag ansvaret gentemot tre avdelningar och fick tidigt lära mig att "never miss a deadline".

1983-06: Ekonomin i botten. Finns väl ingen som normalt ej heller är konstintresserad som handlar väggprydnader inför sommaren. Trots god hjälp av bror Magnus som kavlat upp ärmarna på finskjortan efter sin muck så förmådde vi inte sälja många tavlor under den varma försommaren. När sedan motorn i rasade på den ganska fina Forden jag köpt av legendariske bilhandlare (ärlige) Eilert i Sandviken började det bli dags att ta en riktig funderare på vad jag skulle göra när jag blev stor. Till Eilerts försvar skall dock sägas att han hjälpte mig ta fram en bättre begagnad motor till ett helt ok pris.

1982-09: Säljer pappa Leif tavlor! Åker runt i städer i mellansverige och lägger ut verken till påseende tillsammans med ett beställningsformulär. En vecka senare tittade man förbi och om lyckan stod en bi så hade ett antal beställningar gjorts. Vinstdelning med far och hösten och tidig vinter var mycket inkomstbringande. Jag övade även upp visa färdigheter avseende sälj- och argumentationsteknik då alla arbetsplatser med automatik inte kunde förlika sig med tanken att samtidigt vara utställningslokal.

1982-05: Tävlar för sista gången i bodybuilding (3:a juniorer Norrland) en vecka före muck. Skönt att lumparlivet tog slut även om det varit en hel del kul under tiden. Bandyfantomen (numera eventexpert) Stefan Åsbrink, Tom Widorson (Alfaskop, Furuviksparken) och Leif Carlsson (senare Syntronic) är några av de som låg inne samtidigt vilka jag har god kontakt med även på senare år. Noterar även att många av de befäl vi hade gjorde framgångsrika karriärer efter nedläggningen av regementet som skedde några år senare.

Flinande rekryt Formgren, tvåa från vänster andra raden nerifrån. Till vänster om mig vapendragaren och gruppbefälskollegan Leif Carlsson.

1981-08: Inryckning på regementet I 14 i Gävle. Gruppbefälsutbildning i augusti och september innan resten av årskamraterna rycker in oktober. Samåker en del med bl.a Staffan Ingelsson (storebror till orienteringsbröderna) från Ockelbo och barndomskamraten Gent Jansson som vi plockar upp i Sandviken. Kul att träffa nya människor men jag kände mig aldrig bekväm i det hiarkiska lumparlivet.

1981-06: Utexaminerad dekoratör redo att ta sig an vuxenlivet på allvar. Utbildningen jag avslutat hade då bytt namn till Reklam- och Dekoratörsskolan (Idag Medialinjen). Revanschen var stor och jag tog stolt emot stipendium för bra betyg och goda studieresultat - lite skillnad mot den indirekta avvisningen två år tidigare. Hade fått min första riktiga flickvän i Lisa Jonsson som gick tilsammans med brorsan Magnus klassen under på dekoratörslinjen.

1980-08: Träna skivstång med Mr USA och Mr International Joe Nazario, spela basket med Lou "Hulken" Ferrigno och träffa Arnold Schwarzenegger ett flertal gånger är ett äventyr som egentligen kräver en egen berättelse. Hela den svenska byggareliten var här vid samma tidpunkt och vi sprang på Uffe Bengtsson, Hoa-Hoa Dalgren och Andreas Cahling m.fl både på gymen och ute på stan. Denna resa inser jag långt efteråt betydde mycket för min framtida utveckling.

Världseliten inom bodybuilding utanför Golds Gym sommaren 1980.

Världseliten inom bodybuilding samlade utanför Golds Gym sommaren 1980 för en legendarisk fotografering.

USA-semester tillsammans med Mr International Joe Nazario.

USA-semester tillsammans med Mr International Joe Nazario.

1980-06: Sommaren 1980 arbetar jag som färghandlarbiträde på Ockelbo Färghandel beläget vid torget i centrala Ockelbo. Målet var ett enda - i slutet av sommaren skall jag tillsammans med de några år äldre träningskamraterna Björn Östberg och Ulf Lindberg åka över till Santa Monica, Kalifornien, USA och träna bodybuilding med de riktigt stora killarna på Golds- och World Gym.

1980-04: Tävlar i bodybuildning för första gången. Blir Norrlandsmästare för juniorer, mest beroende på att det inte var någon mer med i min klass. Populäre byggarprofilen Uffe Bengtsson är speaker, en kille svimmar, sannolikt av utmattning och undernäring, när vi står i lineupen. Uffe konstaterar sakligt när han bärs ut från scenen: – Byggning är en hård sport! Ett kul minne är att utanför lokalerna träffade jag för första gången en trevlig och lite blyg Jerry Williams på sin MC som även han var mycket intresserad av byggning vid den här tidpunkten.

1970-talet

1979-08: DekoratörsskolanBorgarskolan. Jag hade genom en klok arbetsförmedlare ("Nalle" ge mig ditt namn) fått plats på en av den tidens populäraste linjer, trots att mina betyg egentligen inte räckte till. Det var en tvåårig gymnasieutbildning som börjat inrikta sig mot reklam och hantverket runt detta i stället för som tidigare bara handtexta skyltar och göra dekorationer i skyltfönster. Skolan införskaffade en reprokamera och jag var helt såld. Gnuggade texter, ritade logotyper och tillbringade timmar i det åtråvärda mörkrummet. Min kanske bästa kompis från barndomen, Björn Larsson, började efter några veckor i samma klass - vi hade mycket kul.

1978-09: Jag upptäcker skivstången! Från att de senaste åren hängt på "Fiket" (Lindströms Konditori) varenda dag i veckan, så många timmar som möjligt, var vi nu några glada själar som upptäckte glädjen med att växa fort och bli stor och stark när de sena pubertetshormonerna i rask takt förändrade både kroppsbyggnad och hårväxt! Kenneth Forsling, Bo-Kenneth "Bokis" Back, Sten Åström och Pär Andersson är några av själsfränderna från ungdomsåren som delade intresset för muskler, alkohol (i vissa fall omfattande mängder) sant intresset för tjejer så klart.

1978-09: Beredskapsarbete på skogsforskningsstation i Jädraås. Jag plockar barr och får sedan åka och mäta energiskog (säljskog) i hela Gästrikland tillsammans med en av dåtidens allra främsta Amazon-trimmare, Lennart Krantz. Det var en kul tid då Lennart, som var några år äldre, kunde lära ut det mesta om både bilar, brudar, bärs och bra musik - Creedence var hans stora favoriter.

1978-06: Avslutar ekonomistudierna på Borgarskolan två år tidigare än beräknat på inrådan av klassföreståndaren. Lite lätt vilsen i pannkakan och fundersam över framtiden.

1978-05-02: Jag får en till syster! Linda Åstrand är född. Mamma och Ingemar, som jag nu både accepterar och uppskattar, strålar av lycka och jag gläds med dem och själv av att få ytterligare ett syskon. Mamma, Magnus och Kajsa har tidigare under året flyttat upp till Ingemar medan jag ville bo närmare "draget" på samhället och därmed flyttade "hem" till Dunderbergsgården där pappa Leif bodde kvar med Åsa.

1977-08-09: Börjat 3-årig ekonomisk linjeBorgarskolan i Gävle. Katastrof genom att jag är helt omotiverad, skoltrött, ett år yngre och ett huvud kortare än alla mina klasskamrater - inklusive tjejerna! Lite spännande var det dock att bo i Gävle under veckorna där jag hyrde en liten lägenhet. Rektor var Hartwig Hermansson, en god vän till min pappa, som ledde in honom på vägen till teckningslärare. Den anrika skolans motto var: Well begun, half i done! Jag fixade inte en bra början, den gången...

1977-08-16: Elvis är död! Fick de ofattbara och tragiska uppgifterna på telefon. Ville inte tro att det var sant. Insåg det bistra faktumet när jag sitter på min blå Push Dakota och ser löpsedlarna sättas upp på Frippes (Fribergs Kiosk) i Ockelbo. Klumpen växer i halsen och tårarna börjar rinna. Min stora idol gick bort alldeles för tidigt till följd av brustet hjärta och för dåligt leverne. Men hans musik och minne lever för alltid vidare som en av den moderna historiens allra största ikoner och stilbildare - Long live the King!

1977-06: Går ut grundskolan med rätt skrala betyg. Omogen och skoltrött, mest treor samt en femma i teckning som sticker ut.

1975: Mamma Kerstin träffar ny kille, Ingemar Åstrand, hemmansägare från Sjulsbo, Mo i norra Ockelbo. Oj, oj han får det inte lätt. Som nybliven tonåring visar man gärna sitt allra sämsta betende vad det gäller nya bekantskaper i familjekretsen. Farsan träffar den tjej som kom att bli hans andra fru, Åsa Hansson. Henne accepterade jag lättare då hon dels inte var så många år äldre än jag samt att jag fick hennes Elvis-skivor. Schysst va?

1974: Morsan och farsan skiljer sig. Uuurk, inte kul att bli skiljsmässobarn. Tuff period som gör ont att gå igenom. Vi barn flyttar med mamma till hyresområdet Stenhuggaren i norra samället för att ett par år senare flytta till ett litet hus på Granstigen 9 i Gäveränge. Där var det lite roligare och bekanskapskretsen bestod av en skara ynglingar med rätt kula smeknamn. Vad sägs om: "Nuppe", "Fjåtte" och "Vezo"? "Gummi-Erik" fick nog i ärlighetens namn sitt epitet lite senare.

1973-01: Aloha from Hawaii på TV. Mamma hade varnat mig: – Joe, tänk på att Elvis är äldre nu och kanske inte lika bra som du hoppas och tror. Jag laddade i veckor före och var spänd av förväntan. Ut på scenen kommer han med de största polisonger jag någonsin sett och en krage på karatedräkten som räckte ända upp till öronen. "Burning love" och "I´m so lonsome I could cry"! Med en jättelik örn på ryggen och ringar på varje finger tar Elvis i så att både svetten och tårarna rinner. När han lämnar scenen med kungakronan i handen var jag naturligtvis helt såld - ingen kommer någonsin att göra det bättre!

1972: Ung man med gitarr på den svartvita TV´n. Elvis Presleys andra långfilm från 1957 tog mig med storm. Visst gillade jag vilda västern och riddarfilmer men detta var den coolaste snubbe jag någonsin sett.

Familjen Formgren samlade i ateljén på Dunderbergsgården i Ockelbo i början av 70-talet.

1960-talet

1969-08: Hela familjen reser bort ett halvår genom England, Spanien och Marocko. De gifte sig i Casablanca 1959 och ville nu återvända 10 år senare. Mamma och pappa målar tavlor och tecknar till tidningarna samt hjälper oss med de läxor vi har med oss eftersom vi fått "ledigt" från skolan. Ett stort äventyr med höjdpunkter som att stanna och palla vindruvor i den mörka natten samt att jaga ödlor på spanska stränder.

1967-05-07: Min syster Kajsa föds. Yippi - jag och Magnus får en liten krabat vi med glädje kan utsätta för massor av hyss och bus.

1965-05: Vi flyttar till Ockelbo. Dunderbergsgården i södra Säbyggeby ett par kilometer norr om centrum blir nu centralpunkten i mitt liv för lång tid framöver.

1964-02-05: Jag får en brorsa! Magnus föds och jag får en kompis för livet.

Nyfödd Joe med mamma Kertsin och pappa Leif Formgren.

1962-05-29: Undertecknad ser dagen ljus på Gävle BB. Som förstfödde till konstnärsparet Leif och Kerstin Formgren (mamma idag med flicknamnet Hålldin). Vi bor på Sörbygatan i Gävle och mina föräldrar hyr en ateljé på gamla Brynäs. Pappa arbetar vid den här tidpunkten även som teckningslärare på Borgarskolan i Gävle.

joe pekar
affarsomrade grafik
affarsomrade hemsidor
affarsomrade pr
affarsomrade kampanj

Om cookies och datainsamling

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om att webbplatsen innehåller cookies, vad dessa används till och hur cookies kan undvikas. Vår webbplats är skapad med publiceringssystemet Yodo, och använder sig av så kallade "tillfälliga cookies" eller "session-cookies" som lagras tillfälligt och försvinner när du stänger ned din webbläsare.

Ifall du loggar in till vår webbplats, så används även så kallade "varaktiga cookies", som sparas på din dator i upp till trettio dagar, eller tills dess att du själv raderar dem. En varaktig cookie används också för att komma ihåg ifall du valt att stänga den ruta som informerar om att cookies används på webbplatsen.

Cookies används dels för att optimera webbplatsens funktion och anpassa den efter dina önskemål, dels för att kunna analysera statistik så att vi kan göra webbplatsen bättre för dig som besökare och kund. Webbplatsens funktionalitet är dock ofta, till viss del, beroende av tillfälliga cookies (exempelvis för att du ska kunna lägga artiklar i varukorgen, genomföra köp, för att du ska kunna hålla dig inloggad, eller för att förhindra spam i kontaktformulär).

Om du vill undvika cookies kan du konfigurera din webbläsare så att cookiefilerna inte laddas ner i din dator. Tillfälliga cookies är, som ovan framgått, dock nödvändiga för att navigera på vår webbplats.

Den data som lagras i våra cookies används endast för att rent tekniskt kunna möjliggöra användandet av våra tjänster. Vi sparar ingen personlig information i cookies på besökarens dator.

Utöver våra egna cookies så kan förstapartscookies från Google Analytics 4 (i enlighet med rådande GDPR-lagar) förekomma. Detta för att spara besöksstatistik, i syfte att kunna optimera vår webbplats och närvaro på nätet.

Ja eller Nej till cookies?

Du kan själv acceptera att ta emot cookies eller inte. Webbläsare som Internet Explorer, Firefox, Safari, Chrome och Opera tar emot cookies automatiskt, men du kan ändra dina personliga inställningar så att du inte accepterar Cookies. Om du väljer att stänga av möjligheten att ta emot cookies så kommer många webbplatser inte kunna ses eller utnyttjas maximalt.

Hur stoppar jag cookies?

Din webbläsare ger dig möjlighet att blockera cookies. Olika webbläsare och versioner av webbläsare fungerar på olika sätt, och kan skija sig åt i hur man ändrar dessa inställningar. Nedan finns länkar till instruktioner för några av de vanligaste webbläsarna:

Datainsamling och datalagring

Webbplatsen kan använda sig av Google Analytics och liknande tjänster för att samla in data om ditt besök på webbplatsen. Ingen personlig data sparas, utan endast information om själva besöket i sig, det vill säga länkklick, sidvisningar, hur länge en viss sida har visats och liknande. Informationen kan användas av oss för att analysera hur besökare använder vår hemsida, samt för att i framtiden kunna förbättra och optimera innehåll och funktion på hemsidan. Informationen kan också användas av Google (eller motsvarande leverantör) för att optimera information och annonser, så att du får mer relevanta/personliga sökträffar eller annonser i leverantörens övriga tjänster.

Har du vidare funderingar kring hur cookies och datainsamling används på vår webbplats, vänligen kontakta oss!

Stäng

Denna webbplats använder cookies
Vi använder cookies och datainsamling i enlighet med rådande GDPR-lagstiftning för funktion och bästa möjliga upplevelse för den här webbplatsen.
Du behöver godkänna detta som besökare - Läs mer här »

Acceptera alla Endast nödvändiga