SEO, sökmotoroptimering och Google.

SEO, sökmotoroptimering och Google.

Vill ni synas och bli hittade på Google?

Publicerad: 23/11

Alla vill vara bäst på vad de gör – i det här fallet vara så bra rankad som möjligt i sökmotorerna. Att veta hur man gör sin webbplats synlig för sökmotorerna är något som alla bör förstå och dra nytta av. Sökmotorer använder en mängd olika faktorer för att avgöra vilka webbplatser som hamnar högst upp i en sökning.

Att ha en stabil webbplats som innehåller högkvalitativt innehåll, användarvänlig navigering och korrekt användning av sökord kan enkelt hjälpa dig att ta dig till toppen. Sökmotorer fokuserar också mycket på sökordsoptimering och användarupplevelse, så dessa faktorer bör alltid beaktas när du skriver eller uppdaterar en webbplats.

Det gäller alltså att förstå SEO och hur man gör. Uttrycket kommer från engelskans Search Engine Optimization och är ett samlingsnamn för de metoder och tekniker som kan och bör användas för att få er hemsida att på ett organiskt sätt, synas så högt upp som möjligt på önskade sökord bland sökresultaten i olika sökmotorer. Det är en stor skillnad gentemot betald marknadsföring på sökmotorer. Det kan också vara väl investerade pengar men det gäller att göra sin hemläxa först.

Grundläggande för att göra din webbplats synlig för sökmotorer är att upprätthålla en bakåtlänksprofil av hög kvalitet. Sökmotorer använder bakåtlänkar som ett sätt att avgöra hur relevant en webbplats är. Det är viktigt att ha högkvalitativa länkar som pekar till din webbplats så att sökmotorerna vet att din webbplats är relevant. Att underhålla en bakåtlänksprofil är en pågående process eftersom sökmotorer ständigt uppdaterar sina algoritmer och tar bort sidor som inte följer deras riktlinjer. Det är avgörande att hålla sig uppdaterad med alla ändringar så att du kan förbli relevant för sökmotorer. Det finns många gratis SEO-verktyg tillgängliga online som kan hjälpa dig att identifiera vilka länkar du behöver förbättra och vilka du säkert kan ignorera.

En annan nyckelfaktor för synlighet i sökmotorer är nyckelordsanvändning på din webbplats. Sökmotorer använder nyckelord som ett sätt att identifiera vilket innehåll som motsvarar en viss fråga. Det är viktigt att använda sökord på din webbplats så att dina sidor är relevanta för sökningar på sökmotorn. Men det är också viktigt att inte överanvända vissa sökord eftersom det kommer att röra upp din sida och göra den mindre läsbar. Istället är det bäst att använda mer specifika sökord som bara gäller ett visst innehåll så att du inte begränsar din målgrupp med överanvändning av sökord. Istället vill du se till att varje sida på din webbplats är inriktad på relevanta sökord så att användarna enkelt hittar det de letar efter.

Begreppet metataggar förbises ofta och underutnyttjas av användare som inte är säkra på hur de arbetar. Metataggar är små textbitar som visas under huvudrubriken på varje sida på en webbplats och som används av sökmotorer som en av många rankningsfaktorer. De används också av Googlebot, en sökrobot som används av Google, såväl som andra onlinesökleverantörer. Metataggar används för att identifiera vilken typ av innehåll som skrivs på en sida och inkluderar saker som antalet sidor, vem som skrev det och ämnet som täcks av sidan. Användare bör använda dessa taggar när de skapar nytt innehåll så att sökmotorer har enkel tillgång till information om sidans innehåll och dess författare.

Det är lätt för användare att förbise viktiga SEO-faktorer när de skapar eller uppdaterar sina webbplatser. Men att upprätthålla en högkvalitativ bakåtlänksprofil, nyckelordsanvändning på webbplatssidor och korrekta metataggar har alla starka positiva effekter på sökmotorernas synlighet. Sökmotorer använder många olika faktorer när de avgör vilka webbplatser som ingår i sina index, så det är viktigt för användare att bekanta sig med dessa faktorer så att de kan skapa eller uppdatera sina webbplatser på ett effektivt sätt.

Detta var några grundläggande tips avseende er hemsida. Lägg därtill möjligheten att publicera era nyheter och budskap i olika nyhetstjänster så kan vi garantera att ni både syns och blir bra rankade på både Google och andra sökmotorer.

Varmt välkomna att höra av er om ni också vill uppdatera er hemsida - eller göra en helt ny!

Joe Formgren
Kommunikationsstrateg
070-679 79 00
joe@formgren.com

PS. Vi bygger alla våra hemsidor i Yodo CMS - Sveriges smartaste system för lättadministrerade hemsidor.
Med obegränsade möjligheter att bygga ut till en komplett kommunikationsplattform och verksamhetsstöd.
För mer info se https://yodo.se

Se alla nyheter »

seo optimering för er hemsida med Yodo CMS.

seo optimering för er hemsida med Yodo CMS.

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK