Reportage om nystart för företagarmöten.

Reportage om nystart för företagarmöten.

Reportage om nystart för företagarmöten

Publicerad: 14/9, 2021

Torsdagen den 26 augusti var det nystart för Gävles företagarföreningar och Företagarnas frukostmöten på restaurangen i Gasklocksområdet.

Jag gjorde en relativt enkel bevakning av evenemanget i text och foto och som når ett stort antal läsare över tid. En kul jämförelse är att med ett 50-tal intresserade åhörare på plats men redan efter ett par veckor har 500 unika personer läst artikeln.
För att öka läsbarheten är det alltid ett stort värde att ha med kommentarer från de som medverkade.

Räkneexempel:
Räknar man värde och kostnad brukar jag säga att samlar du ihop ett antal personer för att berätta något så är kostnaden minst 10 kronor per person, dvs en kopp hembryggt kaffe och en bulle köpt på ICA.
Det skulle göra en artikel med 500 läsare "värd" 5000:-.
Räknar du en kuvertkostnad på 100:- p.p så är kostnaden 50.000:- för att nå ut med budskapet till 500 personer.
Räkna på en något större tillställning och en kuvertkostnad på t.ex. 250:- p.p. eller mer så inser man att evenamang, oavsett form, är kostnadskrävande och måste innehålla ett eller fler budskap som "går hem" för att vara värt investeringen.
Den som börjar förstå den här ekvationen inser snabbt värdet av PR och att publicera SEO-optimerad storytelling sökbart i flera kanaler.
Slutsats:
Jag vill med detta verkligen inte påstå att det är bortkastade pengar att hålla evenemang. Poängen är att nästan alla som gör det inte har någon PR-plan och missar därmed att göra en dokumentattion och berätta om evenemanget i flera kanaler.

Läs hela artikeln här https://foretagsbladet.se/articles/view/nystart-for-foretagarforeningarnas-frukostmoten

Hör av er om ni också vill ha understöd i ert PR-arbete och dokumentation från era framtida evenemang >>

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK