Rembrandt-inpirerad tavla föreställande David Formgren 3 år. Originalfoto GD.

Rembrandt-inpirerad tavla föreställande David Formgren 3 år. Originalfoto GD.

Med målsättning att bli bäst i Sverige på Photoshop

Publicerad: 11/1, 1999

Ambitionen i början av min karriär var att optimera kunskaperna inom Adobepaketen och Photoshop erbjöd ju fantastiska möjligheter för mig som var född i en konstnärsfamilj. Så målsättningen var hög och jag nådde på några år en viss aktningsvärd nivå.

Här en Rembrandt-inpirerad tavla jag gjorde av min son David, då 3 år gammal. Med åren har jag ju arbetat allt mer med webb, PR och sökmotorsoptimering men det är fortfarande lika kul att greppa ett digitalt foto och med några enla klick förbättra resultatet med oskarp mask, justera nivåerna och mättnaden av färgerna. Har någon sedan en liten finne på näsan eller en fluga på axeln så raderas det ju med ett enkelt musklick.

I Photoshop kan man redigera fotografier och göra fantastiska montage till digital målning, animering och grafisk design. Och idag kan man ju omvandla bilder helt magiskt med hjälp av AI så det är svårt för ett otränat öga at skilja på fiction och verklighet. Men visst händer det än idag att jag får göra en hel del bildjusteringar och retuscher. De roligaste och mest inspirerande utmaningarna är ju faktiskt när det inte alls skall synas att en bild är retuscherad eller manipulerad. Hör av er om ni har en visuell utmaning - det mesta går att lösa i Photoshop, kungen av bildredigeringsprogram.

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK