Native advertising är samma sak som redaktionella annonser.

Native advertising är samma sak som redaktionella annonser.

Marknadsföring med native advertising

Publicerad: 12/1, 2021

Native advertising är ett engelskt uttryck som är lite lurigt att översätta då native i en direktöversättning betyder "inföding". En del vill kalla det naturlig annonsering men "redaktionella annonser" är nog den mest begripliga översättningen. Native advertising är nämligen annonser som är utformade så att de skall smälta in i sin omgivning på ett naturligt sätt.

Vad är då skillnaden på native advertising och content marketing? Jo, content marketing är att använda sina egna kanaler som den egna hemsidan eller nyhetstjänster med möjlighet att publicera sitt material på. Content marketing är alltså inte köpt annonsplats till skillnad mot native advertising. Den senare har alltså en redaktionell karaktär men måste tydligt märkas upp att det är en betald placering och vilken avsändaren är.
Redaktionell annonsering online har vuxit mycket snabbt på senare år i och med den ökade insikten om att den kan driva massor av trafik till den egna hemsidan eller särskilda landningssidor för digitala kontakter med affärsmöjligheter på. Redaktionella annonser skall vara relevanta för läsaren men skall naturligtvis inte kamoufleras så att det förväxlas med övrigt redaktionellt material. Undantaget annonstidningar på nätet med syfte är att sprida information om tjänster och produkter från företag B2B eller till konsumenter.

Den svenska presstjänsten Presstjänst hjälper företag med att skriva och publicera nyheter och pressreleaser på de flesta förekommande svenska nyhetstjänster.
Dessutom hjälper Presstjänst även till att publicera redaktionella annonser på flera svenska webbtidningar.

Prisexempel native online:
Enkel nyhet på valfri tidning (material från kund) 1500:-
Mindre nyhet inkl. text och foto 2500:-
Artikel inklusive foto eller bildbearbetning 4900:-

Priser exkl.moms.
Materialet garanteras online minst 24 månader.
Materialet ägs av er som kund.
Ni får dela det fritt på egen hemsida, i nyhetsbrev och i sociala medier.

Här är några exempel publicerade i Företagsbladet. Några skrivna av oss andra av annonsörerna själva:
https://foretagsbladet.se/?selective_category=78&selective_location=0

För mer information:
https://presstjanst.se

Exempel på webbtidningar:
https://yodonews.se
https://www.lasarnas.se
https://foretagsbladet.se
https://gestrikemagasinet.se
https://sportidrott.se

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK