Bra pressreleaser når flera målgrupper och mediekanaler

Publicerad: 23/9

Det absolut viktigaste är naturligtvis när man skall skicka ett pressmeddelande är att nyheten intresserar de målgrupper ni vänder er till liksom de medier som är intresserade av er bransch. Media är ju den primära målgruppen när ni skall nå ut med era nyheter så försök att skapa bra relationer med journalister som bevakar er bransch och se till att de finns med på er utskickslisa när ni skickar ut era nyheter i form av pressmeddelanden.

Här är ett kul uppdrag som jag nyligen gjorde till HP Åkeri i Gävle då de breddat sin ägarbild och ville nå ut med detta. Genom Presstjänst så fotograferade, publicerade och distribuerade vi pressmeddelandet i bl.a. dessa kanaler:
https://svenskpress.se/articles/view/transportforetaget-hp-akeri-utokar-agarbilden
https://foretagsbladet.se/articles/view/transportforetaget-hp-akeri-utokar-agarbilden
https://effectplus.se/news/view/transportforetaget-hp-akeri-utokar-agarbilden
m.fl.
Bara genom dessa kanaler och nyhetsbrev så når ni 1000-tals läsare.

När sedan andra medier tar in samma material så blir naturligtvis genomslaget ännu större och bättre.
I detta fall bl.a ledande branschtidningar som:
https://www.tidningenproffs.se/nyhet/2022/09/hp-akeri-utokar-agarbilden/
https://www.trailer.se/artikel/lunden-ny-delagare-i-hp-akeri?plus=na

Många glömmer dock bort andra kanske minst lika viktiga målgrupper och det är allt från era anställda, till kunder, prospekts och intressenter som banker och andra viktiga kontakter. I detta fall så informerades naturligtvis personalen synkroniserat med distributionen i övrigt.

När är det bäst att kontakta media och skicka ut pressreleaser? Det kan gälla vilka tider på året, veckodag eller vilken tid på dygnet som är bäst när det gäller att få så många journalisters uppmärksamhet som möjligt. Det är naturligtvis svårt att ge några optimala svar men några generella råd kan vara bra att känna till.

Läs mer om pressreleaser och pressmeddelanden och få några goda råd här >>

 

"Kontakta Joe Formgren på Presstjänst om ni vill vara säkra på att era pressmeddelanden skall nå rätt målgrupper."

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK